Ako na nešto ne volimo gubiti vrijeme ljeti, to je kuhanje i nakuhavanje. Zato vam iznova donosimo, kratke i slatke recepte za jednostavna glavna jela i slastice za kojima možete posegnuti nakon teških, vrućih dana. Jedan od njih je i ovaj recept za tjesteninu s tunom!
Tjestanina s tunom – klasik ljeta
Sastojci:
- 25 dag tjestenine po želji
- 70 g sirnog namaza
- 2 žlice kiselog vrhnja
- 1 žlica majoneze
- 1 kuhano jaje
- 1 konzerva(185g) tune u komadima
- 5 dag naribanog sira
- 1/4 limuna soka
- 1 konzerva meksička mješavina bonduel (grašak, kukuruz, paprika)
- sol, papar
- 2 manja kisela krastavaca naribana
Priprema:
U jedan lonac stavite kuhati tjesteninu, a u drugi stavite kuhati jaje. Kuhanu tjesteninu ocijedite pa joj dodajte naribani sir te miješatje dok se sir ne otopi. Zatim dodajte ostale sastojke. Tunu iz konzerve ocijedite, a krastavce narezite na što sitinije komade. Dodajte sol, papar, limunov sok. I to je to. Dovoljno za 2 osobe!