Ako na nešto ne volimo gubiti vrijeme ljeti, to je kuhanje i nakuhavanje. Zato vam iznova donosimo, kratke i slatke recepte za jednostavna glavna jela i slastice za kojima možete posegnuti nakon teških, vrućih dana. Jedan od njih je i ovaj recept za tjesteninu s tunom!

Tjestanina s tunom – klasik ljeta

Sastojci:

  • 25 dag tjestenine po želji
  • 70 g sirnog namaza
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • 1 žlica majoneze
  • 1 kuhano jaje
  • 1 konzerva(185g) tune u komadima
  • 5 dag naribanog sira
  • 1/4 limuna soka
  • 1 konzerva meksička mješavina bonduel (grašak, kukuruz, paprika)
  • sol, papar
  • 2 manja kisela krastavaca naribana

Priprema:

U jedan lonac stavite kuhati tjesteninu, a u drugi stavite kuhati jaje. Kuhanu tjesteninu ocijedite pa joj dodajte naribani sir te miješatje dok se sir ne otopi. Zatim dodajte ostale sastojke. Tunu iz konzerve ocijedite, a krastavce narezite na što sitinije komade. Dodajte sol, papar, limunov sok. I to je to. Dovoljno za 2 osobe!