
Iako rado posjećujemo omiljene pizzerije, miris domaće pizze ipak ima neku posebnu čar. A koliko god voljeli klasike, ponekad nam zatreba malo kreativnosti na tanjuru.
Zato je domaća pizza savršena prilika za isprobavanje novih kombinacija okusa; onih koje možda ne bismo naručili u restoranu, ali u kućnoj verziji funkcioniraju sasvim savršeno. Bilo da se igrate s neočekivanim sastojcima, posegnete za drugačijom teksturom ili dodate mali twist koji mijenja sve, donosimo tri ideje koje svježinu u kuhinju i dokazuju da dobra pizza može biti puno više od klasike.
Bijela pizza s ricottom, limunom i medom
Sastojci:
- tijesto za pizzu
- maslinovo ulje
- ricotta
- naribana korica limuna
- svježi timijan
- med
- krupna sol i papar
Priprema:
- Tijesto premažite tankim slojem maslinovog ulja, zatim bogato nanesite ricottu.
- Dodajte koricu limuna, malo timijana, sol i papar.
- Pecite dok rubovi ne porumene, a kada je pizza gotova, prelijte je tankim mlazom meda.

Pizza s pestom, burratom i pečenim cherry rajčicama
Sastojci:
- tijesto za pizzu
- pesto od bosiljka
- burrata
- cherry rajčice
- maslinovo ulje
- svježi bosiljak
Priprema:
- Tijesto premažite pestom, dodajte pečene cherry rajčice (možete ih prethodno zapeći 10 minuta u pećnici s maslinovim uljem).
- Ispecite pizzu, a na vruću podlogu položite svježu burratu. Po želji dodajte još nekoliko listića svježeg bosiljka.

Pikantna pizza s gorgonzolom, kruškom i pancetom
Sastojci:
- tijesto za pizzu
- maslinovo ulje
- gorgonzola
- tanke kriške kruške
- panceta ili pršut
- orasi
- med ili aceto glazura
Priprema:
- Tijesto premažite maslinovim uljem, rasporedite gorgonzolu i tanke ploške kruške. Dodajte pancetu i pecite dok sir ne postane kremast, a rubovi hrskavi.
- Po želji pospite usitnjenim orasima, a sve završite kapljicom meda ili aceto glazurom.
Foto: Pexels, Unsplash, Instagram/@emilisindlev





