Ljeti volimo lagane, svježe i jednostavne zalogaje koji ne zahtijevaju dugu pripremu, ali zato pružaju pravo zadovoljstvo, pogotovo kad temperature prelaze 30 °C. Upravo u tim trenucima lubenica postaje neizostavan sastojak rashlađene ljetne rutine

Bogata vodom, vitaminima i prirodnim šećerima, lubenica je idealna baza za brze snackove. Potaknuti time, izdvojili smo tri odlična recepta koji će vas oduševiti i okusom i jednostavnošću pripreme.

Mini ražnjići od lubenice, fete i mente

Ovo je savršen spoj slatkog i slanog, s blagim aromatičnim twistom. Za početak, nasjeckajte lubenicu na kockice, isto učinite s feta sirom i pripremite nekoliko listova svježe mente. Na čačkalicu ili mali štapić slažite redom: lubenica, feta, listić mente. Po želji možete sve lagano posuti s malo maslinovog ulja i crnog papra.

Salata od lubenice, krastavaca i avokada

Ako tražite nešto malo konkretnije, a jednako lagano, ova kombinacija neće vas razočarati. Pomiješajte kockice lubenice i svježih krastavaca s narezanim avokadom, dodajte malo soka od limete, prstohvat soli i šaku nasjeckanog peršina ili korijandra. Sve zajedno ohladite prije posluživanja. Ova salata odlična je za dane kada nemate apetit, ali vam ipak treba nešto hranjivo.

Ledene kocke od lubenice i jogurta

Za one koji vole slatkiše bez grižnje savjesti, ovaj recept pravo je otkriće. U blenderu izmiksajte lubenicu s malo limunovog soka, a u posebnoj zdjeli pomiješajte grčki jogurt s medom ili javorovim sirupom. U kalupe za led ili mini silikonske posudice najprije ulijte sloj lubenice, zatim sloj jogurta i ponavljajte dok ne napunite kalup. Stavite u ledenicu hladnjaka na najmanje četiri sata.

Foto: Pexels