Sigurni smo da će se većina složiti s nama kad kažemo da je cheesecake slastica koju nikad ne odbijamo – kako naručiti tako i napraviti. Upravo zato obožavamo isprobati nove recepture i okuse koji ovaj slastan desert čine još boljim!
U tome nam je nedavno pomogla domaća influencerica Kate Sušić na čijem Instagram profilu, osim modne i beauty inspiracije, crpimo ideje i za slasne kolače. Kate je prije nekoliko dana na društvenim mrežama napravila pravu pomutnju neodoljivo privlačan fotografijama cheesecakea, a zapravo se radi o baskijskom cheesecake kolaču. Naime, ova slastica karakteristična je po iznimno kremastoj, mazivoj teksturi, a od običnog cheesecake razlikuje se po tome što nema uobičajenu podlogu.
Stoga, kako biste i vi ovaj kolač pripremili s lakoćom, u nastavku prenosimo recept prema kojem je Kate napravila svoj!
View this post on Instagram
Baskijski brownie pistacija cheesecake / promjer kalupa 20 cm
Sastojci za brownie:
- 85 g maslaca
- 70 g šećera
- 30 g smeđeg šećera
- 2 jaja
- 80 g brašna
- 25 g kakaa u prahu
- 100 g čokolade za kuhanje
- prstohvat soli
Sastojci za cheesecake:
- 400 g krem sira
- 320 g namaza od pistacije
- 30 g brašna
- 200 ml vrhnja za šlag
- 1 žlica arome vanilije
- 3 jaja
- 2 žlice šećera
Priprema:
- Pećnicu zagrijte na 230 °C, a kalup za pečenje obložite papirom za pečenje. Zatim otopite maslac i čokoladu te nekoliko minuta miksajte jaja i šećere.
- Dodajte im otopljenu čokoladu i maslac, a zatim prosijano brašno i kakao. Izlijte smjesu u kalup i stavite u hladnjak.
- Izmiksajte krem sir s namazom od pistacije pa dodajte jedno po jedno jaje te aromu vanilije i brašno. Na kraju dodajte šećer i vrhnje.
- Prelijte smjesu s pistacijom preko brownie smjese te nekoliko puta lupite kalup od stol kako bi izašao zrak.
- Pecite 20-25 minuta na 230 °C, a nakon što se cheesecake malo ohladio, stavite ga u hladnjak na još najmanje četiri sata prije posluživanja.
Foto: Instagram, Pexels