Zagrebački stadion Šalata spreman je za tri uzastopna koncerta od 12. do 14. rujna, na kojima će nastupiti Baby Lasagna, jedno od trenutačno najtraženijih imena na regionalnoj glazbenoj sceni. 

Tijekom ove tri večeri, publika će imati priliku uživati u koncertima na kojima će, osim Baby Lasagne, nastupiti i brojni gosti odabrani prema njegovim osobnim preferencijama – glazbeno i prijateljski.

Prvu večer, 12. rujna, otvorit će mladi pulski rockeri Freaktion. Ovaj energični kvartet, u sastavu Gabriel Radović, Vasja Šumonja, Toni Drandić i Maja Šebelić, već su se dokazali na festivalima poput INmusica i Supervala, a svoj debi album “Aesthetic Sin” predstavili su kroz snažne gitarske riffove koji kombiniraju klasični rock s modernim alternativnim žanrovima.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Freaktion (@freaktion.official)

Nakon njih, pozornicu će preuzeti Teya Dora, talentirana srpska pjevačica i kantautorica. Njezina pjesma “Džanum” postala je viralni hit 2023., a ove je godine predstavljala Srbiju na Eurosongu, čime je dodatno učvrstila svoj status na regionalnoj sceni.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli TEYA DORA (@iamteyadora)

U petak, 13. rujna, večer će započeti šibenski pop rock bend BluVinil, koji dolazi na Šalatu na krilima novog singla “Zvijeri”, a time najavljuju i novi album. Nakon hvaljenog debitantskog albuma “Apaši”, kritika ih je smjestila uz bok najvećim imenima rock i novovalne scene, dok je njihov nasljednik “Zna li itko tajnu srca?” uvršten među najbolje domaće albume 2022. godine.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli BluVinil (@bluvinil_official)

Nakon BluVinila, na scenu stupa legenda istarske glazbe, Alen Vitasović. S više od tri desetljeća karijere i hitovima kao što su “Ne moren bež nje” i “Niš mi se ne da”, Vitasović je jedno od najprepoznatljivijih imena domaće pop scene.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Alen Vitasović (@alen_vitasovic_official)

Zadnja večer, 14. rujna, donosi nastupe alter punkrock benda EoT iz Karlovca, poznatog po energičnim nastupima i albumima poput “Defibrilacija” i “Novo normalno”. Bend, sastavljen od Maje Kolarić, Borisa Kolarića i Gorana Glavača, već godinama osvaja domaću publiku.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli EoT (@eot_official)

Nakon EoT-a, na scenu dolazi IDEM, jedan od najuzbudljivijih izvođača na nezavisnoj sceni, poznat po hitovima “Raspadam” i “Jadanja”. Njegov album “poyy” proglašen je jednim od najboljih prošle godine, a publika s nestrpljenjem iščekuje njegov drugi album “CIAO”.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli IDEM (@antunidem)

Nakon što predizvođači zagriju publiku, na pozornicu se svakog dana penje Baby Lasagna, koji će izvoditi pjesme s nadolazećeg albuma prvijenca “Demons & Mosquitos”, uključujući globalni hit “Rim Tim Tagi Dim” i druge omiljene singlove poput “IG BOY” i “Don’t hate yourself, but don’t love yourself too much”.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Baby Lasagna (@the_baby_lasagna_)

Svi koncerti na Šalati rasprodani su u rekordnom vremenu, no još uvijek imate priliku doći do posljednjih 50 ulaznica po večeri, koje će biti puštene u prodaju 22. kolovoza u 12:00 putem Eventima.