S čime se najviše volimo osvježiti tijekom ljeta? Osim skokom u more, naravno.
Ružičasti gin tonic
Lubenica, dinja, breskva su voće za kojim najčešće posežemo na štandovima tržnica, a u kafićima se tijekom ljetnih mjeseci mahom naručuje gin tonic! Ovaj koktel je napravljen od gina i tonika, najčešće ukrašen kriškom limete ili limuna, servirano s ledom. Odnos gina i tonika varira od čaše gina s malo tonika do odnosa 1:5 u korist tonika. A sada smo ga odlučili unaprijediti s mnogima omiljenim voćem – lubenicom!
Sastojci za par čaša gin tonica s lubenicom:
- 500 g lubenice
- 100 ml gina
- 8 žlica soka od limete
- 200 ml tonika
- ploške limete
- led
Priprema:
Od 500 grama lubenice odvojite 100 grama, narežite na kockice i zamrznite. Iz preostalih 400 grama napravite kašu sa što više soka gnječeći lubenicu vilicom, u blederu ili sokovniku. Smjesu rasporedite u četiri čaše koje ste napunili ledom. U svaku čašu ulijte po 25 ml gina, dodajte dvije žlice soka od limete i 50 ml tonika. Ukrasite kockicama zamrznute lubenice i ploškama limete. Uzdravlje!
Za slučaj da ste i dalje žedni, ovo su ideje za 3 lagana ljetna koktela koja možete kod kuće napraviti u par minuta ili se pak okušajte u sladoledu s okusom Aperol Spritza.
Fotografije: Unsplash, Pexel