Sjećate li se nekadašnjih serija u kojem je fokus bio rivalstvo među mladim ženama i to najčešće oko muškarca? Imamo nekoliko serija koje slave djevojaštvo, prijateljstvo i ljubav im nije jedina preokupacija

Jeste li ikada čuli za Bechdel test? Riječ je o zanimljivom konceptu koji je osmislila američka karikaturistica Alison Bechdel još 1985. godine, a test “prolazi” onaj sadržaj u kojem dvije ili više žena razgovaraju o bilo čemu drugom osim o muškarcima.

I dok je nekad tako neku seriju ili film trebalo tražiti u plastu sijena, danas ih sve više polaže ovaj (ne tako jednostavan) ispit, a mi vam donosimo par zanimljivih serija koje smo odgledali (i čiji mse nastavcima jako veselimo), koje se bave slojevitim problemima ženama u raznim životnim razdobljima i koje su upisale u Bechdel testu čistu peticu!

Workin’ Moms

Ako ste sada prvi puta čuli za “Workin ‘Moms”, zapišite si u kalendar da je morate pogledati. Ova kanadska komedija o prijateljicama koje (nemirno) plove majčinstvom nasmijat će vas do suza, imale vi to iskustvo ili ne.

Broad City

Uz seriju “Girls” (koju nismo stavili na popis čisto jer je kultna i sigurno ste već dobili barem pet uputa da joj date priliku), ovo je jedan od onih TV showova o kojima će se pričati generacijama. Kreativne genijalke Ilana Glazer i Abbi Jacobson započele su “Broad City” kao web-seriju koju je kasnije preuzeo Comedy Central, a njihove neobične, bizarne i zabavne dogodovštine progutat ćete u dahu.

The Bold Type

Trio fantastikus koji se probija u svijetu časopisa i digitalnog novinarstva nas je oduševio (naravno, jer se i bavimo sličnim poslom pa je ljubav već na trailer bila poprilično postojana). Serija započinje tako što njih tri rade u (izmišljenom) časopisu Scarlett, a četiri sezone kasnije i dalje su najbolje prijateljice. Iako ima puno rasprava o ljubavi i karijera, serija nikako ne govori o romantičnim vezama – već o prijateljstvu u svim njegovim fazama.

Glow

Volite 80-e, trikoe i performativni sport? Jako će vam se svidjeti “Glow”, skupina ženskog hrvanja koja se sastoji od tucet žena vrlo raznolikih životnih priča. Zabavno, šareno, a opet iskreno i dirljivo. Alison Brie, koja utjelovljuje ulogu mlade glumice koja ne može pronaći posao i daje priliku spandexu i šljokicama kako bi postigla karijeru, rekla je da joj je ovo najdraži projekt. A glumila je u “Communityju”!

Dead To Me

Iako djeluje kao da završavamo u mračnijem tonu, “Dead To Me” je zapravo vrlo smiješna i samo maaalo crnohumorna komedija u kojoj Christina Applegate i Linda Cardellini stvore nevjerojatno prijateljstvo nakon smrti nečijeg (ne smijemo vam puno spojlati) supruga. Vrlo dobar primjer zanimljivog zajedništva koji se zbio silom prilika, i svidjet će se svima koji vole krimi-komedije.

Foto: PR