Možda ste već na neke bacili oko, ali ako niste, preporuke za jedno filmsko poslijepodne

Životne priče na koje znamo naići u ovim dokumentarnim serijalima, toliko su nevjerojatne da je nekad teško za povjerovati da su protagonisti pri zdravom razumu, ali i to da im je svemir servirao situacije u kojima nisu imali šanse da im se život ne pretvori u Netflix specijal. U nastavku donosimo već pomalo kultne dokumentarne serijale o nevjerojatnim ali stvarnim životnim pričama.

GIRL IN THE PICTURE

 

Još uvijek među deset najgledanijih filmova na Netflixu, ova nevjerojatna, ali zaista nevjerojatna životna priča “djevojke sa fotografije”, toliko je puna jezivih obrata, da ćete morati svako malo pogledavati po Googleu da vam se nije pričinilo da se radi o dokumentarnom filmu. Zastrašujuća priča o tome na kakvo zlo je spremna ljudska vrsta, ali s druge strane i koliko je otporan i prilagodljiv ljudski duh i koliko uspije izvući i najljepše u najgorim situacijama. Kao i da nijedan horor ne može pariran scenarijima koji se događaju u stvarnosti.

WILD WILD COUNTRY

 

Ovaj serijal će vas tjerati da više puta pogledate na Googleu jeste li dobro pročitali da je prema stvarnim događajima, jer događaji koji su pratili ovog kontroverznog gurua i izgradnju “utopijske” zajednice je sve samo ne očekivano i predvidljivo. 

ABDUCTED IN PLAIN SIGHT

 

Kada gledate ovu seriju budite spremni vikate na televizor, htjeti pronaći roditelje ove djevojke, i biti frustrirani još neko vrijeme nakon gledanja. Ova “luda”, “nevjerojatna”, “wtf” priča je vrlo uznemirujuća ali i pokazatelj koliko predatori mogu biti manipulativni i uporni.

GREAT HACK

 

Tko god koristi bilo koju formu društvenih mreža, treba pogledati ovaj dokumentarac da bi shvatio zašto stvari nekad nisu kako se čine i da svemu treba pristupati uvijek s dozom kritike. Inače se doslovno može mijenjati sadašnjos i budućnost, pa i povijest.

DONT F**K WITH CATS

 

Jedan od najnevjerojatnijih doku priča na Netflixu. Istina priča o anonimnoj osobi koja je stavljala na internet ubojstva mačak što je razularilo online zajednicu do mjere da su se udružili ga pronaći i razotkriti. A nakon što su ga pronašli, njegov indentitet je vodio do još revolucionarnijih otkrivenja. 

THE KEEPERS

 

1969. godine dogodio se misteriozni nestanak časne sestre Cathy Cesnik koja je radila u Archbishop Keough srednjoj školi za djevojke. Uskoro saznajemo da je Cathy možda razotkrila strašne seksualne zločine koji su se događali u toj srednjoj školi i zbog toga možda i izgubila život… 

THREE IDENTICAL STRANGERS

 

Trojčeki koji su razdvojeni pri rođenju, i koji ne znaju jedan za drugoga, igrom slučaja se tijekom života pronađu i to gotovo nevjerojatnim spletom okolnosti. No pitanje je koje visi u zraku – zašto su uopće razdvojeni?

HOLLY HELL

 

Postoji jako puno dokumentarnih serijala o kultovima, ali Holy Hell je definitivno jedan od najiscrpnijih, s obzirom na to da je redatelj, Will Allen sam bio član kulta i to u funkciji službenog snimatelja. U kultu Buddhafield bio je 22 godine, a kult je vodio misteriozni Michel. Zanimljiv pogled na to zašto se ljudi uopće pridružuju kultu i njihovi osobni dojmovi kulta, ali i svijeta oko njih.