Svake nedjelje vam donosimo vikend preporuku nezaboravnih hitova koje ste možda preskočili i/ili zaboravili.

U današnjem filmskom miksu su svoje mjesto našli “Američki gangster”,  drama triler s Jennifer Lawrence “Red Sparrow”, “All the Money in the World” velikog Ridleya Scotta te “The Tale” koji je trebao dobiti veću pozornost no što je dobio. 

Američki gangster (2007.)

Žanr filma: Biografski, krimi, drama
Režija: Ridley Scott
Scenarij: Steven Zaillian, Mark Jacobson
Uloge: Denzel Washington, Russell Crowe, Chiwetel Ejiofor, Josh Brolin


Sadržaj: Nitko nije primjećivao Franka Lucasa (Washington), mirnog vozača jednog od najutjecajnijih crnačkih šefova mafije, Ellswortha Johnsona, ali kada njegov šef iznenada umre, Frank iskorištava pukotinu nastalu u strukturi moći za stvaranje svog vlastitog carstva. Richie Roberts (Crowe) je okorjeli policajac koji igra po vlastitim pravilima i poznaje zakon ulice. Brzo shvaća da je došlo do smjene vlasti u mafijaškim krugovima New Yorka te s vremenom saznaje da je za to zaslužan Lucas. Iako se nalazane na suprotnim stranama zakona, Roberts i Lucas imaju nešto zajedničko – čast i ponos koje prenose na svoj posao. Njihove sudbine će se ubzo ispreplesti te će doći do sukoba iz kojeg će samo jedan izaći kao pobjednik.

IMDb 7,8

Red Sparrow (2018)

Žanr filma: misterija, drama, triler
Redatelj: Francis Lawrence
Scenarist: Justin Haythe, Jason Matthews
Glumci: Jennifer Lawrence, Mary-Louise Parker, Joel Edgerton

Sadržaj: Kada zbog ozljede mora prestati sa svojom karijerom, Dominika i njena majka bivaju suočene s neizvjesnom i tamnom budućnošću. Protiv njezine volje naređeno joj je se prijavi u Sparrow School, tajnu obavještajnu službu koja obučava mlade ljude da koriste svoje tijelo i um kao oružje.

IMDb 6,6

All the Money in the World (2017)

Žanr filma: biografija, drama, krimi
Redatelj: Ridley Scott
Scenarist: John Pearson, David Scarpa
Glumci: Michelle Williams, Mark Wahlberg, Christopher Plummer


Sadržaj : Priča filma prati mladog 16-godišnjeg Johna Paula Gettyja III (Charlie Plummer) koji je otet, a njegova majka Gail (Michelle Williams) pokušava uvjeriti njegovog djeda, milijardera Gettyja (Christopher Plummer), ujedno najbogatijeg čovjeka na svijetu, da plati otkupninu. Kad stari Getty odbije, otmičari postanu brutalni. U utrci između života i smrti, pitanje je hoće li prevladati ljubav prema novcu ili prema unuku?

IMDb 6,8

The Tale (2018)

Žanr filma: Drama, misterija, triler
Redatelj: Jennifer Fox
Scenarist: Jennifer Fox
Glumci: Elizabeth Debicki, Chelsea Alden, Laura Dern


Sadržaj: Istraga o sjećanju jedne žene dok je prisiljena ponovno ispitati svoj prvi seksualni odnos i priče koje si mi sami pričamo kako bismo preživjeli.