Postoji li uopće period u životu u kojem nam je smijeh bio potrebniji nego ovaj sada? U moru negativnih emocija, straha i anksioznosti koje nas preplavljuju, smijeh i razbibriga su nam prijeko potrebni.

Osim obitelji i prijateljima s kojima provodimo vrijeme na video pozivima i maštamo o nekim boljim vremenima, domaći stand-up komičari odlučili su doprinijeti cjelokupnoj situaciji i pokloniti nam dio svog rada online. U posljednjih nekoliko godina domaća stand-up comedy scena jednostavno je eksplodirala, na čemu smo neizmjerno zahvalni jer su komičari u naše živote unijeli dozu smijeha, novih spoznaja i odličnih fora koje su nam bile prijeko potrebne.

U nastavku vam donosimo pet domaćih komičara uz koje bi se mogli danas dobro nasmijati.

Aleksandar Curać – Šarić

Čak i ako ne pratite stand-up, ovo je ime za koje ste sigurno čuli s obzirom na raznolikost stvari kojima se Aleks bavi. Osim copywritinga, pisanja scenarija, projekta LAJNAP, one man showa DOSLOVCE, svog podcasta Aleks’ Comedy Set i Youtube kanala na kojem redovito izbacuje urnebesne aktualne Kronike Interneta, napravio je korak dalje i upravo je izbacio svoj drugi one man show Iščašena komunikacija u online prodaju po cijeni od 75 kuna! Iako tvrdi da ne razumije žene, Aleks ovim stand upom još jednom pokazuje koliko zapravo razumije i secira ženski mozak, međuljudske odnose i muški ego o kojem nerijetko priča. Izrazito dobro snalaženje na pozornici, samouvjerenost i inteligentan (ponekad uvrnuti) humor koji vas uz njegovu mimiku i gestikulaciju zasigurno vodi do suza i novih životnih spoznaja, dovoljan su razlog da kliknete na link i podržite ovog izvanrednog komičara.

 

Vlatko Štampar

Po vokaciji arhitekt, po ljubavi umjetnik, u hrvatsku će povijest svakako biti upisan kao jedan od najboljih komičara koji je svoj prvi nastup odradio još prije 13 godina, postavši tako jednim od začetnika stand-up scene u Hrvatskoj. Ovaj je čakovečki komičar specifičan po svom međimurskom govoru i genijalnim forama o odrastanju, problemima u osnovnoj školi, životinjama, seksu, muško-ženskim odnosima i dolasku u Zagreb. Na svom YouTube kanalu nudi pregršt videa i snimki stand upova među kojima je i njegov one man show Bratec je trd, a suosnivač je i član LAJNAPA.

 

Goran Vugrinec

Poznatiji u komičarskom svijetu kao Goc, također suosnivač i član LAJNAPA, bavi se i produkcijom native sadržaja, vodi kvizove te je moderator je na brojnim konferencijama i seminarima. Gorana osim izvrsnog smisla za humor krasi i zavidna energija kojom zrači te elokvencija na kojoj bi mu pozavidjeli mnogi. Sa svojom stand-up karijerom počeo je još 2009. godine, a u njegovim nastupima nerijetko možete čuti fore o odnosima Purgera i Splićana (budući da je i sam dijelom Splićanin, priča i iz vlastitog iskustva), društvenih vrijednostima i odnosu sa ZETovcima.

 

 

OSTATAK LISTE PRONAĐITE NA LJEPOTAIZDRAVLJE.HR