Od 16. do 25. lipnja 2022. godine, Festival mediteranskog filma Split svoje jubilarno izdanje i povratak na “staro normalno” proslavit će najvećim festivalom dosad, s novim programima i lokacijom

Sudeći po vizualnom identitetu novog izdanja FMFS-a, kojeg tradicionalno potpisuje splitski dizajner Karlo Kazinoti, FMFS će nas “zatrpati” filmovima!
Kako objašnjava Karlo, želja mu je bila da ovogodišnji plakat bude svojim koloritom drugačiji od prethodnih godina, ali i da dalje priča svoju mediteransku priču.
“Na plakatu prevladava pijesak s plaže koji je vječna inspiracija djeci i odraslima. To je jedan jako zabavan materijal u kojem nastaju razne igre, građevine, ali i dišpeti ako se previše opustite na plaži. Najpopularnija zaje*ancija je zatrpati se pijeskom pa onda pokušati izroniti vani kao pravi farabut.”


FMFS_2022

A dobre i opuštene atmosfere zasigurno neće nedostajati u Ljetnom kinu Bačvice, Kinoteci Zlatna vrata, na platou ispred Doma mladih i na novoj lokaciji – sjeveroistočnom bastionu tvrđave Gripe. 

Festival mediteranskog filma Split ove se godine po prvi put održava uz potporu “Kreativne Europe” potprograma MEDIA, kojim Europska komisija potiče filmske festivale, čime se našao u društvu pomno odabranih europskih festivala – što je prepoznao i ugledni britanski Guardian

Ističući slikovitost splitskih lokacija na kojima se održava FMFS, kao i fokus programa na filmovima zemalja mediteranske produkcije koji se često mogu vidjeti samo na festivalu – Guardian je ovu omiljenu dalmatinsku kulturnu manifestaciju uvrstio na listu s gradovima “veteranima” kao što su Venecija, San Sebastián, Locarno, Annecy i Karlovy Vary.

FMFS_Guardian

Zahvaljujući potpori “Kreativne Europe”, osim proširenih radionica i predavanja za filmske profesionalne, organizatori su uveli nove programe pa će tako posjetitelji u novom kinu unutar tvrđave Gripe uživati u naslovima izvan mediteranskog bazena – a dio programa će također biti namijenjen djeci i mladima svih uzrasta.  

Prodaja prvih ulaznica, “Festivalskih ulaznica” koje će omogućiti povoljniji ulaz na više projekcija, kreće 26. svibnja.
Pojedinačne ulaznice u prodaju će krenuti s objavom programa početkom lipnja.
Svi detalji o ulaznicama bit će objavljeni na stranici
www.fmfs.hr

Što drugo dodati, osim da jedva čekamo – jer ljeto u Splitu počinje s FMFS-om!


Foto: FMFS, Instagram