Uskoro se održava Zagreb Winter FairYtale

Zagrebački Advent ove će godine biti bogatiji za jedinstvenu izložbu lijepih i vrijednih stvari, Zagreb Winter FairYtale, koja će se održati od 5. do 8. prosinca u Hali V Tehničkog muzeja, u pravom bajkovitom ambijentu.

Publika će na jednom mjestu moći vidjeti stvari kojima je zajednički nazivnik – vrijednost, a za koje inače moraju putovati diljem svijeta. To Zagreb svrstava u sasvim novu kategoriju europskih prijestolnica. Izložba će biti sjajna prilika na jednom mjestu vidjeti sve što luksuzni i vrijedni brendovi u regiji i šire mogu ponuditi, bilo da je riječ o premium automobilima, yachtingu i brodovima, satovima, nakitu, nekretninama, modi, umjetničkim djelima, putovanjima…, ali i prilika za uživanje u dobrim vibracijama za vrijeme Adventa.

FairYtale je ambiciozan i maštovit projekt kojem je u fokusu ljepota i vrijednost života, koja se odražava u tzv. premium proizvodima i životnom stilu, kompatibilnima s luksuzom. A luksuz je danas kvalitetno provedeno vrijeme, za koje nam i služe proizvodi iz različitih sfera življenja. Upravo taj ‘miks’ predstavlja FairYtale kroz brojne bajkovite priče“, ispričao je Darko Šupuk, predsjednik organizacijskog odbora.

Zagreb Winter FairYtale zamišljen je i kao idealan izlazak s voljenom osobom. Modne revije i bogati popratni program savršeni su argumenti za lijepo provedenu večer. Prava modna poslastica održat će se 6. prosinca kada će nastup imati Matea Benedetti i Boris Pavlin. Slovenska modna dizajnerica prvi će put imati reviju u Hrvatskoj, a njezin je rad najbolje opisati kroz tri riječi: održivost, inovacija i luksuz. Kombinacija ekološkog duha i revolucionarnih proizvodnih procesa usredotočuje se na rijetke, dragocjene i inovativne materijale, a ljepota i kvaliteta njezine odjeće ide dalje od onoga što oko može vidjeti. Veganska koža od lišća ananasa, organska vuna i svila, bambus, konoplja glavni su junaci njezinih priča.

Najfinije svile, ručno vezene čipke te unikatnost svakog komada čine prepoznatljiv potpis Borisa Pavlina. Beskonačno romantične i delikatne, izrađene tehnikama klasičnog couturea njegove kreacije otvaraju prozor u neko drugo, sanjivo vrijeme lišeno današnje masovne proizvodnje i kloniranog izgleda. Svaka haljina je pravo malo umjetničko djelo koje nastaje tjednima minucioznog ručnog rada, a konačni rezultat je prava mala bajka ženstvenosti i nježnosti.

A sastojak svake bajke je i vrhunska gastronomija. Kroz priče o predanosti i potrazi za savršenstvom, u posebno dizajniranom prostoru predstavit će se vrhunski kuhari, kroz posebne večeri s ograničenim brojem mjesta koje će imati humanitarni karakter. Njihova je gastronomija inovativna, duhovita, kreativna i inspirirajuća. Dino Galvagno, Saša Pribičević iz Matsunokija te Ana Roš iz Hiše Franko bajke će ispričati kroz svoja jela. A FairYtale ima još jedno gastronomsko iznenađenje. Tijekom dana, gostima će sajma kuhati Ivana Gamulin, vlasnica Ville Spize, omiljene splitske gastro destinacije koja njeguje stil autohtone dalmatinske kuhinje.

Zagreb Winter FairYtale funkcionira kao luksuzna jahta usred grada na čijoj je palubi moguće pogledati lijepe i vrijedne stvari, doživjeti inspirativne susrete i sresti drage ljude te kušati vrhunske delicije.

www.zagrebwinterfairytale.com