Marella Monochrome kolekcija, koja je dostupna u splitskoj Marella trgovini u centru Joker, za proljeće-ljeto 2024 istražuje trend Novog minimalizma; nov je zbog toga što je namijenjen ženama koje su spremne istražiti vlastiti identitet i stvoriti novu sebe, a minimalistički jer se radi o esencijalnim komadima garderobe koji su pažljivo birani prema potrebama žena koje žele pojednostaviti svoje živote bez žrtvovanja stila.

“Ako ti odgovara, kupi ga u svakoj boji” mantra je kolekcije koja koristi ikonične siluete – krojene hlače, košulje koje se nose iz sezone u sezonu, te fluidna odijela u četiri izražajne boje. Uz neutralne varijante bež boja, nezaobilazne nijanse monokromatskog odijevanja, u kolekciji su i sofisticirana tamnoplava te moćna traper plava koje se mogu nositi u total looku, ali i u beskonačno puno kombinacija.

Pletenina je potvrđena kao osnovna stavka sezone i zvijezda Marella Monochrome kolekcije. Dizajn je suvremen, teksture uglađene i usavršene, a zahvaljujući ušivcima i detaljima, cijela linija pletenine izuzetno je ženstvena.

Eksperimentiranje s novim materijalima bilo je vrlo važno u kolekciji u kojoj se oduvijek vodi računa o održivosti korištenjem tkanina poput regeneriranog poliestera i poliamida, održivog lana i recikliranih prirodnih vlakana.

U Marelli nenametljivi modni izričaj ne znači odricanje od traženja osobnog stila, već upravo suprotno, pa su se zato u kolekciji našle voluminozne majice i košulje, cargo hlače inspirirane radnom odjećom, upečatljive jakne s patentnim zatvaračem i sakoi s jednostrukim kopčanjem.

Kolekciju koju obilježava lakoća i sofisticiranost je zabilježila fotografkinja Marie Clare Macrì u Napulju. Vratila se u svoj rodni grad i ovjekovječila kolekciju koja, baš kao i sam Napulj, očarava autentičnošću i šarmom.

Marella Monochrome kolekcija dostupna je u Marella trgovini u shopping centru Joker.

Tekst i fotografije: Promo