Optužbe protiv Armie Hammera redale su se mjesecima, a uključivale su sve od fizičkog i verbalnog zlostavljanja, maltretiranja pa sve do kanibalizma. A sada je i službeno optužen za silovanje

“Mislila sam da će me ubiti.”, rekla je ženska osoba koja se vodi samo pod imenom Effie. Nastavno na optužbe koje su planule početkom godine o uznemiravajućem ponašanju ovog glumca, čini se da će Armie Hammer napokon završiti na sudu.

Effie, koja je bila u isprekidanoj vezi s ovim glumcem tijekom 4 godine, optužila ga je za silovanje i zlostavljanje. Imala je svega 20 godina kad ga je upoznala. “Na dan 24. travnja, 2017. godine Armie Hammer me je silovao 4 sata u Los Angelesu, za vrijeme čega je lupao mojom glavom u zid i nanio mi ozljede po licu. Uz to je radio i druge nasilne stvari na koje nisam pristala. Na primjer, namjerno me šibao po stopalima, kako ne bih mogla hodati sljedećih tjedan dana. Tijekom tih četiri sata, pokušala sam pobjeći nekoliko puta, ali me nije pustio. Mislila sam da će me ubiti.” rekla je Effie u službenom obraćanju medijima. “Od tada, živim u strahu od njega, pokušavajući opravdati njegovo ponašanje kao neki izvrnuti način ljubavi”. Također priznaje da se nakon tog događanja semocionalno i fizičko ponašanje nastavilo, što je eskaliralo time da je htjela počiniti samoubojstvo. “Samo želim da odgovara za ono što je napravio meni i drugima i da nijedna druga žena ne mora to proživjeti”

Službeno priopćenje koje je izdao Armie putem odvjetnika glasi da ”zna da je istina na njegovoj strani i pozdravlja priliku da se stvari riješe. Od prvoga dana gospodin Hammer se trudio da sve njegove interakcije s Effie, i svakim drugim njegovim seksualnim partnerom, budu u potpunosti sporazumne, te uključuju prethodne dogovore i uzajamno sudjelovanje. Njezino traženje pažnje i nepromišljeni pravni postupak samo će otežati stvarnim žrtvama seksualnog nasilja da izbore pravdu”. Ako smo ikad ostale bez komentara, to je sad. 

Fotografija: Thinkstock