Što se to događa sa slučajem Armie Hammer?

Tko prije nije znao za ime Armie Hammera, nakon velikog hita iz 2017., Call me by your name i njegove uloge Olivera, rijetki su oni koji nisu mogli povezati ovo ime i djelo. No čini se da je njegova slava trajala jako kratko. Stigla je vijest da su s ovim glumcem neki dan raskinuli suradnju i njegov PR-ovac i agencija, nakon što su prije mjesec dana na Internetu isplivali screenshotovi njegovih poruka u kojima opisuje svoje maštarije vezano za dominaciju, silovanje, sadizam, ali i kanibalizam. Iako se pokušao ograditi i govorio da su poruke lažne, prema mišljenju agencije i filmskih kuća koje su raskinule ugovore i snimanja koja su već bila u tijeku, napravljena je nepopravljiva šteta za njegovu reputaciju. 

Sve je započelo kada je Instagram profil @houseofeffie objavio desetke screenshotova poruka koje je navodno Hammer slao raznim ženama u periodu od 2016. do 2020. U tim porukama, piše o svojim seksualnim fantazijama koje uključuju sadizam i kanibalizam, među ostalim. “Živiš samo da budeš moja robinja. Posjedovat ću te, to je moja duša, moj mozak, moja duša i moje tijelo. Ja sam stopostotni kanibal i želim te pojesti. Nikad to prije nisam priznao. Trebam piti tvoju krv”, samo je jedna od njih. Kao što vidite, radi se o pregnjusnim porukama za prenošenje.

Iako se pokušao ograditi od njih, njegovo dosadašnje ponašanje mnogima nije ostavilo sumnju da se radi o njegovim porukama. Osim što je u nekim intervjuima znao, naravno mnogo pitomije, pričati o tome kako u seksu voli dominaciju, i kako nažalost “vlastitu ženu više ne možeš vući za kosu jer je previše cijeniš”, izjavio je i da bi njegov savršeni gost na večeri bio Marquis de Sade (op.a. francuski književnik koji je opisivao mračne porive za psihičkim i fizičkim mučenjem: od čovjekova prava na naslađivanje u tuđim mukama pa do ubojstava iz spolnog užitka). Mediji su krajem prošle godine otkrili i njegov sakriveni privatni profil na Instagramu na kojem je objavljivao stvari koje su jako daleko od njegove javne persone. Od toga gdje se hvali kako je prošao testiranje za drogu iako je imao drogu u sustavu (a testiranje je zbog toga kako bi dobio zajedničko skrbništvo nad djecom) do toga da dijeli snimke s putovanja gdje snimajući svoju hotelsku sobu, snima  nepoznatu ženu na krevetu izazovno obučenu i kojoj se ne vidi lice. Bivša žena nije stala u njegovu obranu, a uz to su se javile i neke bivše partnerice koja su pod svojim imenom podijelile svoja iskustva. Među njima Courtney Vucekovich, koja je rekla da je bila emocionalno zlostavljana od strane Hammera i da joj je među ostalim rekao da joj “želi slomititi rebra, baciti na roštilj i pojesti”. Da, čini se da je Armieva karijera zapečaćena.