
Zobene pahuljice danas slave svoj dan. Stoga, ima li boljeg izgovora za ukomponirati ovu namirnicu u svoj dnevni jelovnik? Ako i dalje niste pronašli recept za dobre zobene, nastavite scrolati jer donosimo recept naše Marije Mazalin
Prema stranici National Day Calendar danas je nacionalni dan zobenih pahuljica i vafli. O vaflima se ne može puno raspravljati. Gotovo svi ih vole, priprema je jednostavna, a koji god namaz ili dodatak stavili na njih odlično će se uklopiti.
No, prijepore stvaraju zobene pahuljice. Uvriježene su u našem društvu kao super namirnica za jutarnji obrok, a mišljenja oko njenog okusa podijeljena – ili ih voliš, ili ih ne možeš smisliti. Oni koji ih vole kunu se da je dobar način pripreme ključan da bi ova namirnica zadovoljila okusom, dok najkritičnija nepca i dalje skeptično gledaju na ovu namirnicu, ili su odustali od pronalaženja dobrog recepta koji kao glavni sastojak sadrži zobene.
No, ipak, prije nego što u potpunosti odustanete i prekrižite zobene pahuljice s vaše liste namirnica, predlažemo da probate ovaj brzi i jednostavni recept koji je s nama podijelila Marija Mazalin. Marijine recepte prate tisuće ljudi koji svaki dan rekreiraju obroke koje im Marija pokazuje na svom instagram i Tik Tok blogu. Stoga vjerujemo da će vam se i ovaj recept svidjeti.
Sastojci:
- 1 grčki jogurt (150g)
- 2 žlice zobenih
- par žlica meda
- 5 jagoda / ili drugog voća
- 10-15 badema
Recept:
1. U zdjelicu stavite grčki jogurt, u njega zobene i dvije žlice meda
2. Promiješajte i ostavite da zobene omekšaju u jogurtu dok perete i sjeckate jagode i bademe
3. Dodajte jagode i bademe i još meda ako vam je potrebno
Marijine recepte pogledajte ovdje