David Hyde Pierce, Jane Leeves i Peri Gilpin do sada su se odbili glumiti u novim epizodama serije “Fraiser”, koju su mnogi kritičari nazivali savršenom

Čini se da revival “Gossip Girl” serije i “Seksa i grada”, koje su puno godina ispunjavale naše telivizijske programe nije usamljen. Da će sitcom o dr. Frasieru Craneu i Nilesu Craneu ponovno ugledati svjetlo dana službeno se zna od veljače, a sada se znaju i neki detalji.

No, ponovno pokretanje serije, koje će se emitirati na Paramount +, navodno će voditi priču u potpuno novom smjeru: Frasier će biti još bogatiji nego prije, što znači još više cigara na balkonu. Jedino je od inicijalne postave ostao Kelsey Grammer, koji je u intervjuu, koliko je uopće smio otkriti, opisao Frasierovo putovanje na sljedeći način: “Misli da će se dogoditi jedno, a život će ga odvesti u potpuno drukčijem smjeru.”

Prva epizoda će se, kako kaže glumac kultnog Frasiera, baviti smrću Johna Mahoneya i potvrđuje da u središtu više neće biti Seattle, što mnogi uspoređuju s rebootom “Seksa i grada” bez Kim Catrall i po mnogima najzanimljivijeg lika, Samanthe. 

No svakako da ćemo ovom povratku dati priliku. “Frasier” je jedna od najcjenjenijih humorističnih serija svih vremena i jedna od najuspješnijih spin-off serija u povijesti televizije. Emitiran je 1993. godine kao zamjena, odnosno nastavak za “Kafić uzdravlje”, nastavljajući priču o psihijatru Frasieru Craneu koji se vratio u svoj rodni grad Seattle i počeo graditi novi život kao voditelj radijske emisije.

Frasier je nakon 11 sezona postao najdugovječniji lik u udarnom terminu (koji nije animirani). Kritičari su ovaj sitcom vrlo iznimno cijenili zbog zapanjujućih šala za to vrijeme (što dokazuje i 37 Emmy kipića), a nije izgubila niti duh vremena – jednako je relevantna i danas i često se nalazi na popisu serija koje naprosto morate pogledati. 

Kada će se emitirati prva epizoda još nije poznato, no s obzirom na sve veće aktivnosti oko promoviranja, čini nam se da nećemo još dugo čekati.

 

Foto: PR