Sve se više brendova u svijetu okreće prema recikliranim materijalima, održivoj proizvodnji te fair-trade praksama trgovine. Drugim riječima, svijet je počeo paziti na sebe!

Iako svi znamo da se to već odavno trebalo dogoditi, pogotovo kada govorimo o modnim gigantima koji imaju moć da nešto promjene. No, čini se kako će prve istinske promjene ipak uvode mali eko brendovi kojih je na tržištu sve više. Da, i dalje govorimo o modnoj industriji koja održivost i ekologiju mora shvatiti kao imperativ poslovanja.

Nedavno smo naišli na još jedan takav brend čija je glavna misija stvoriti elegantnu ekološku obuću koja je eko-friendly i odgovorna prema okolišu. S fokusom na stvaranje pozitivnog utjecaja na svijet i na ljude oko nas, ovaj je brend uspješno stvorio liniju luksuzne i modne obuće izvanredne kvalitete s prihvatljivim cijenama. Ime mu je Vivaia i dolazi s američkog tržišta.

U Vivaia-i smo se fokusirali na stvaranje cipela ugodnih za nošenje i nevjerojatno elegantnih, spajajući modernu tehnologiju s održivim praksama za vrhunsku obuću koja je ekološka, poručuju iz američkog brenda.

Koristeći reciklirane materijale i 3D tehnologiju, talentirani tim stvorio je postupak bez nastajanja suvišnih ostataka prilikom izrade obuće. Pleteni dizajn s minimalno šavova nudi kombinaciju udobnosti i funkcionalnosti. Jedna od linija je napravljena od recikliranih plastičnih boca, a kada govorimo o recikliranoj obući, dizajn više definitivno ne pati. Ove su balerinke dokaz tome jer dolaze u najljepšim pastelnim bojama s pokojim izletom u jarko plavu ili drugu nijansu. Ne moramo vam niti reći koliko dobro idu uz dnevne kombinacije. Više o brendu potražite ovdje.

Foto: Vivaia FB