Nema sumnje da su Mary Jane cipele, svih oblika, modela, potpetica i brojnošću remenčića osvojile modnu scenu – proljetos, ljetos, a mnogi ih ne skidaju s nogu niti ove jeseni.

Stoga, uvijek vam u ormar može stati još jedan par omiljenog modela, još kada je ručno izrađen po narudžbi i vlastitim željama, nema bolje. Londonski brend MOI posvetio je svoju proizvodnju različitim verzijama ručno rađenih Mary Jane cipela koje ne poznaju trendove, a bome ni sezone, s obzirom na to da dolaze u različitim materijalima popu pliša ili teddy coat materijala.

Brend MOI su 2021. pokrenule dvije dame iz Londona, Burcu Turkoglu i Ecem Osman, prijateljice porijeklom iz Istanbula, s idejom stvaranja nešto udobnije obuće za žene u pokretu koje ne žele odustati od elegancije, unatoč tempu života.

„Budući da smo većinu života provele u korporativnom svijetu i naravno u štiklama, nakon što smo postale majke i s promjenom u našem svakodnevnom tempu gdje smo ubrzo počele trčati za mnogom bržim i okretnijim „prijateljima“ za igru, započele smo potragu za udobnim, ali elegantnim cipelama“ kažu na svojoj stranici o začecima brenda te nastavljaju „Još nismo spremne reći zbogom našim voljenim haljinama i visokim potpeticama, ali hitna potreba za praktičnom obućom dovela nas je do dizajna Mary Jane cipela koje su nam bile omiljene dok smo još bile djevojčice, a volimo ih i danas kad smo majke – život je doista ispunjen krug. Danas, sa svojim jedinstvenim stilom, MOI London kreira cipele za ženstvene, moderne, snažne žene koje traže svakodnevnu udobnost, bezvremenski stil i eleganciju.“

Svaka MOI cipela jedinstven je prikaz umijeća izrade i svaka ima svoj karakter koji govori sam za sebe. Izrada se odvija pod budnim okom osnivačica i njihovim vlastitim rukama. Udobnost je značajno povećana zahvaljujući korištenim materijalima, savršenom dizajnu i dugogodišnjem iskustvu, kažu.

Cipele MOI su za sve žene koje uživaju u mekanoj i udobnoj cipeli dok dodaju elegantan dodir svojim svakodnevnim stilskim odabirima. Iako mogu evocirati uspomene na vaše omiljene cipele iz prošlih vremena, one su iznimno svestran dodatak za dnevnu odjeću, savršene za uparivanje s boho haljinama za duge ljetne dane i noći do uglađenijih svakodnevnih cipela koje vas mogu nositi iz dana u uredu ravno do večeri. Nama je ovo bilo dovoljno da zavirimo u njihov webshop koji dostavlja diljem svijeta. Jeste li spremne za još jedan par Mary Jane cipela? Mi jesmo.

Foto: MOI London