Jedna od najljepših zagrebačkih galerija u kojoj redovito imamo prilike pogledati zanimljivu izložbu, nedavno je doživjela mali make over.

Na adresi Andrije Hebranga 1 nalazi se Nacionalni muzej moderne umjetnosti odnosno Moderna galerija koji također nije bio pošteđen posljedica potresa. No zato je početkom godine doživio zanimljivo preuređenje koje potpisuje zagrebački studio Eter Art Dizajn koji je bio angažiran na projektu uređenja ulaznog prostora i muzejskog dućana Moderne galerije. “Kao arhitektonski zadatak za nas je to bila intrigantna intervencija, ograničenje vremenom, kvadratima i budžetom, postavili su pred nas dosta izazova. Cilj je bio suptilno uklopiti nove volumene u prostor uz klasicističko stubište, ali i naglasiti suvremenost rješenja izborom materijala i funkcionalnim novim razmještajem zona”, govori mi Iva Pavičić iz dizajnerskog tima.

Iva se dizajnom interijera bavi već više od dvadeset godina, a unutar firme A&A Interior radila je kao dizajner do prije tri godine kada je osnovala Eter Art Dizajn. “U stvaranje svakog novog projekta ugrađujem svoja saznanja iz obrazovanja na polju povijest umjetnosti, dizajna, klasične glazbe i suvremenog plesa i raznolika iskustva koja sam stekla putem.

Nit vodilja u građenju nekog interijera mi je duboko zaroniti u promišljanje načina kako uravnoteženo riješiti traženu funkciju uz paralelno veliku pažnju posvećujem estetskom aspektu rješenja i kvaliteti izrade.

Svaki projekt je za mene nova situacija; svakom zadatku pristupam personalizirano, tako da na kraju kao rješenje uvijek imamo novu vizualnu situaciju. Volim uvijek odstupiti bar malo od uobičajenih tokova i pustiti dah neke posebnosti da izroni. Za projekt uređenja muzejskog dućana Moderne galerije bilo mi je važno svaku novu intervenciju uravnotežiti s postojećim dominantnim elementima – klasicističkim stubištem i monumentalnim ulaznim vratima” objašnjava mi Iva kako je pristupila projektu obnove.

Novi atrij Moderne galerije u prvom je dojmu smiren i jednostavan, a istovremeno prožet dinamikom i zanimljivošću postignutom kombinacijom materijala, boja i proporcijom namještaja. Kada ste u blizini svakako prošećite i razgledajte izložbu.

Foto: Sanjin Kaštelan