Sinergija mame i kćeri rezultirala je divnim novim brendom na hrvatskom tržištu pod imenom Basketica.

Mama je oduvijek bila kreativna i spretna s ručnom izradom, a kćer (koja je to očito od nje i naslijedila) je inače diplomirana dizajnerica odjeće. Njih su dvije brend Basketica službeno pokrenule krajem 2021. godine kako bi pokazale kreativan rad i trud jedne mame u mirovini i skrenuli pažnju na ljepotu ručno izrađenih predmeta od prirodnih materijala.

O ideji koja ih je navela na pokretanje Basketice rekle su nam ovo: „Ideja koja je već naveliko zaživjela u svima nama i mora se širiti jest ideja o održivom načinu života i vraćanju prirodnim materijalima koji nisu štetni za prirodu te su biorazgradivi. Nadalje, tu je i povratak slow livingu i afirmacija ručnog rada u sklopu kojeg se cijeni osoba koja stoji iza jedinstvenog unikatnog predmeta i vrijeme izrade, gdje je svaka različitost proizvoda zapravo njegova najveća prednost. Svu tu filozofiju smo pretočile u Nature kolekciju košara koje su višestruko funkcionalne, skladan su i prirodan dodatak domu, kuhinji, kupaonici ili uredu, a odlične su i kao košare za kućne biljke s obzirom na to da smo im dno zaštitili pčelinjim voskom“.

basketica

Njihove Basketice nastaju u maloj kućnoj radionici u blizini Zagreba. Dio materijala nabavljaju u Hrvatskoj dok je drugi dio ipak potrebno nabaviti na području Europe jer ga kod nas nema. Za svoj mali brend, čiji broj obožavatelja raste svakodnevno, imaju mnogo planova kojima će oduševiti sve koji vole lijepi jednostavni kućni dekor s hrvatskim potpisom.

„Plan je promicanje uporabe ručno izrađenih proizvoda od prirodnih materijala kroz godišnje kolekcije. Trenutno radimo na novoj kolekciji kojom će dominirati prirodni materijali poput lanenih tkanina. Također u planu imamo uključiti i druge mame u ovu priču, naime oko nas postoje osobe sa strašću i zanatom koji mogu podijeliti sa svima ili putem radionica prenijeti na druge generacije.“

Basketice razgledajte putem Instagram profila basketica.handmade, a ponuda će se uskoro naći i u nekim manjim dućanima. Pratite ih za novosti.