Garnitura je srce dnevnog boravka, mjesto gdje provodimo vrijeme s obitelji i prijateljima, gledamo TV ili se opuštamo vikendom.

Prilikom odabira garniture, postoji nekoliko kriterija kojima se vodimo, od udobnosti, kvalitete, boje, određenih dodataka pa sve do cijene. Pripremate li se na kupnju nove garniture, vjerojatno ste primijetili da su opcije brojne: od stila (moderni, klasični ili retro), do vrsta tkanine (primjerice tkanina otporna na mrlje ili tkanina prikladna za vlasnike kućnih ljubimaca) te funkcionalnih značajki (podesivi nasloni za glavu i rukohvati, modularne sofe…).

Kako bismo vam olakšali izbor, donosimo vam savjete dizajnera interijera iz Namještaja Mima koji vam mogu olakšati u donošenju konačne odluke.

Kutna garnitura Soft

1. Odaberite garnituru koja se uklapa u vaš stil

Kada birate garnituru, razmislite o vlastitom stilu i preferencijama boja. Odaberite komad namještaja koji odgovara vašem stilu i dobro se uklapa u vaš prostor. Uskladite boje i uzorke s ostatkom interijera kako biste postigli harmoničan izgled.

Kutna garnitura Gomsi

2. Odabir prave tkanine

Najvažnija stvar prilikom odabira tkanine je razmisliti o tome koji materijal najbolje odgovara vašem životnom stilu. Ako imate djecu ili kućne ljubimce, praktičnost materijala i lakoća održavanja postaju važni faktori.

Kutna garnitura Luna -„pametna“ tkanina (water repellent i pet friendly) efektnog izgleda, dostupna široka paleta boja

Kutna garnitura Tara -„pametna“ tkanina (water repellent i pet friendly) efektnog izgleda, dostupna široka paleta boja

3. Veličina je bitna

Pri odabiru garniture, razmotrite veličinu prostora u kojem će se nalaziti kako biste odabrali odgovarajuće dimenzije. Za maksimalno iskorištenje prostora, odličan je izbor garnitura s dodatnim prostorom za pohranu ili funkcionalnosti poput izvlačenja kreveta koje mogu biti izrazito korisne u manjim prostorima.

Kutna garnitura Viena

Kutna garnitura Viena

Ono što nikako ne smijete preskočiti je provjeriti kvalitetu izrade i čvrstoću konstrukcije kako biste osigurali trajnost vaše garniture. Usto, važno je pripaziti na udobnost sjedala i naslona, jer je to ključno za uživanje u svakodnevnim trenucima.

Konačno, slušajte vlastiti instinkt i odaberite garnituru koja odražava vaš osobni stil.

Bonus savjet – iskoristite dekorativne elemente za instant osvježenje prostora

Želite li samo malo osvježiti svoj životni prostor, u tome će vam pomoći dekorativni dodaci koji u dizajnu interijera imaju veliku ulogu. Uz pravilno odabrane dekoracije, svom ćete prostoru dodati karakter, toplinu i osobnost. Boje, teksture i oblici dekorativnih predmeta pomažu u naglašavanju estetike prostora i balansiranju interijera. Za sve one sklone čestim promjenama ovo je idealan način za unijeti dašak svježine – ovisno o godišnjem dobu, blagdanima, ili osobnom raspoloženju u kojem se nalazite.

Ukrasni jastuk Boa
Ukrasni jastuk Flora
Ukrasni jastuk Aria

Do 26. prosinca u Namještaju Mima kupci mogu iskoristiti odličan blagdanski popust od 25 % na sve dekoracije i namještaj. Sjajna vijest za kraj godine i nove početke, uz osvježene životne prostore, zar ne? Više o ponudi saznajte na službenoj stranici Namještaja Mima.

 

Tekst i fotografije: Promo