Fotelje su jedan od omiljenijih komada namještaja koji pružaju udobnost, stil i karakter svakom prostoru. Bez obzira koriste li se u dnevnom boravku, radnoj sobi ili čak u uredu, fotelje su neizostavan element koji privlači pažnju i pruža ugodan doživljaj sjedenja.

Prisutne u našim domovima već stoljećima, povijest fotelja može se pratiti još u drevnom Egiptu, gdje su bogati faraoni koristili raskošne fotelje kao simbol vlasti i prestiža. Tijekom srednjeg vijeka, fotelje su postale popularne u dvorovima i plemićkim kućama.

Međutim, moderna fotelja kakvu danas poznajemo razvila se tijekom 18. i 19. stoljeća, kada su majstori namještaja počeli koristiti udobne presvlake i inovativne dizajne kakvi su se i danas zadržali. Sa foteljom doista ne morate biti konvencionalni, što je ona eklektičnija i raskošnija tim bolje.

U vaš dom može unijeti zanimljiv detalj koji će ukrasti dah vašim gostima. Neovisno kojem stilu naginjete, u nastavku donosimo tri udobne fotelje iz asortimana Namještaja Mima koje oduševljavaju svojim stilom i načinom na kojeg ih možete stilizirati u vašem prostoru kako biste postigli pravi osjećaj doma.

 

Baršunasta rapsodija sa zlatnim detaljima

Raskošni baršun u zelenoj boji u obliku akcentnog komada namještaja kao što je fotelja Roxy kakvu smo pronašli u Namještaju Mima sigurno će djelovati impozantno u vašem domu. Zelena boja povezana je s prirodom, ravnotežom, obnovom i svježinom, stoga u interijer može unijeti osjećaj mira, opuštanja i revitalizacije.

Također, zelena boja može potaknuti kreativnost i koncentraciju, čineći je idealnom za radne prostorije ili prostorije namijenjene opuštanju. Duboka smaragdno zelena boja baršuna kojom je presvučena fotelja Roxy djeluje luksuzno i sofisticirano u prostoru, a zlatni detalji dodatno naglašavaju njezinu ljepotu. Jednostavna zlatna lampa sa sjenilom u sličnoj smaragdnoj nijansi i tropski jastuk Viola nadopunjuju ovu slatku zelenu priču u kojoj se možete opuštati.

 

Klasičan naslonjač sa chesterfield uzorkom

Chester uzorak jedan je od prepoznatljivih i klasičnih uzoraka u svijetu namještaja. Ovaj uzorak karakteriziraju gumbi, izraženi nabori i raskošni presjeci tkanine koji stvaraju sofisticiran i elegantan izgled. Fotelja Tasos iz ponude Namještaja Mima dolazi u neutralnoj sivoj boji i karakterističnom chester uzorku naslonjača zbog čega izgleda svježe i moderno u interijeru.

Siva boja ima sposobnost vizualnog proširivanja prostora, čineći ga otvorenijim i prozračnijim, a to je posebno korisno u manjim prostorima gdje je važno maksimalno iskoristiti raspoloživi prostor. Crne metalne nogice djeluju elegantno u prostoru dok ukrasni jastuci Frida i Zara u ružičastim i zlatnim nijansama savršeno upotpunjuju naslonjač dajući mu dodatnu udobnost.

 

Eklektična stolica za hvatanje suvišne odjeće

Svi imamo tu naviku – kada se umorimo ili žurimo, često odjeću samo bacimo na stol ili krevet. No, zašto ne biste tu naviku pretvorili u funkcionalan i stiliziran element interijera? Eklektična stolica Daril ističe se zbog svog neobičnog naslona izrađenog od baršunastog isprepletenog materijala koji unutar sebe sadrži mekanu ispunu. Ova stolica sigurno neće nikog ostaviti ravnodušnim, a može biti simpatičan dodatak vašem prostoru na kojeg ćete odložiti vašu torbu ili odjeću.

Pretražite asortiman stolica i fotelja u webshopu Namještaja Mima, i do 10.6.2023. ostvarite -20% popusta na cjelokupan asortiman uz popsut kod MIMA20.

Tekst i fotografije: Promo