Danas, 22. travnja, u 18 sati, u Knjižnici Marina Držića u Ulici grada Vukovara 222 predstavit će novo izdanje zagrebačkog turističkog vodiča “Zagreb Street art & Graffiti guide 2023/24”. Radi se o drugom izdanju vodiča koje se pojavljuje dvije godine nakon izlaska prvog broja.

Na povećanom broju stranica predstavljaju se radovi pedesetak domaćih i stranih umjetnika koji svojim radovima uljepšavaju Zagreb.

Zagreb Street art & Graffiti guide 2023/24

Ulična umjetnost, graffiti i street art kako danas nazivamo ovaj najbrže rastući smjer u povijesti umjetnosti ima svoju vjernu bazu ljubitelja i pratitelja scene. Kao ravnopravna ostalim vidovima umjetnosti, ulična umjetnost već je uvrštena u turističku ponudu pojedinih gradova u Hrvatskoj, a ovo izdanje samo je mali dio sveukupne ponude grada. “Zagreb Street art & Graffiti guide 2023/24” nije tek smjerokaz turističkog istraživanja gradskih ulica.

Ovaj vodič je dokument jednog vremena, prikaz umjetnosti koja se pojavljuje i nestaje i predstavlja direktnu vezu prema umjetnicima predstavljenima u vodiču, a zasigurno će pronaći svoj put prema zaljubljenicima u Street Art. Prije službenog predstavljanja vodiča, urednik “Zagreb Street art & Graffiti vodiča 2023/24”, ujedno i turistički vodič, Krešimir Golubić tj. Leon GSK, osobno će voditi turističku šetnju gradom.

Turistička šetnja gradom počinje u 16 sati na Trgu bana Josipa Jelačića 11 (ispred Turističko informativnog centra na uglu Trga i Jurišićeve) i traje do 17 i 30 nakon koje je planiran polazak prema Knjižnici Marina Držića u Ulici grada Vukovara 222 gdje će se u 18 sati predstaviti novo izdanje naše turističke publikacije i otvoriti prateća izložba “Zagreb Street Art”. Izložbu će otvoriti književnik i prevoditelj Boris Perić. Prijaviti se možete na turističku turu putem e-maila: sokre1973@gmail.com kao i dobiti sve dodatne informacije o turi i vodiču. Ili jednostavno dođite u 16 sati ispred Turističko informativnog centra na uglu Trga i Jurišićeve.