Velika likovna akcija na otvorenom, u partnerstvu Centra za kulturu i informacije Maksimir i Akademije likovnih umjetnosti, a u suradnji s Muzejom Dražena Petrovića na temu „Kultura življenja i košarka“ povodom 30-e godišnjice smrti.

U ovogodišnjoj prvoj likovnoj akciji koju provodi Centar za kulturu i informacije Maksimir u partnerstvu s Akademijom likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, studenti ALU su krajem svibnja povodom Dana grada Zagreba izveli likovne intervencije na 20 panoa u Budakovoj ulici, kod okretišta Borongaj.

“Ovogodišnja tema je vezana uz 30-u godišnjicu smrti Dražena Petrovića, kojom smo kroz medij likovnog jezika nastojali afirmirati kulturu življenja kroz pozitivne životne stilove, kretanje, košarku i bavljenje sportom. Građani su mogli sudjelovati u procesu nastanka umjetničkog rada od osmišljavanja do realizacije, a izložba na otvorenom prostoru (izvan uobičajenih komornih prostora muzeja i galerija), se može razgledati do iduće likovne akcije u rujnu”, poručili su organizatori.

Mentorica ove likovne akcije bila je Mia Maraković (ALU), dok su panoe oslikavali studenti i aluminiji ALU, i to: Mihael Bađun, Matija Meštrić, Vid Vukelić, Helena Birin, Katarina Lukša, Petra Matković, Petra Divković, Lora Marija Gostimirović, Antonela Šurbek, Rada Sibila, Zdenko Mikša, Monika Sinković, Manuela Košević, Leonarda Fofić, Dorian Pacak, Anamarija Kvas- Petrović, Rudi Marković, Noa Pisačić, Adrijana Brčić i Marta Milinović.

Foto: FB Centar za kulturu i informacije Maksimir