“Mi smo PUNKT – Vaš punkt za fino jelo, dobar osjećaj i imunitet!”, poručuje nam iznimno simpatičan tim novog malog street food restorana PUNKT.

Ova mirisna priča o ukusnim sezonskim jelima započela je prije koji tjedan na zagrebačkoj Martinovki, na adresi Koranska 1C, u prolazu. Ovdje svakodnevno do 17 sati možete pojesti ukusno pripremljeno sezonsko jelo od provjerenih namirnica. „Naša ideja je svima pripremiti fino sezonsko jelo na žlicu koristeći isključivo namirnice visoke kvalitete. Svježe sezonsko povrće najčešće je iz organskog uzgojai od kumica s placa  na Trešnjevci, za meso i ribu brinemo da su najviše kvalitete, visokokvalitetne žitarice i mahunarke nabavljamo od domaćih proizvođača – nastojimo birati cjelovite žitarice jer najbolje drže visoku razinu energije tijekom cijelog dana, a sve zajedno bez kemijskih začina i pojačivača okusa! Tijekom hladnijih mjeseci jedemo duže kuhana jela koja griju. Uz to obilato koristimo i začine koji griju, a istovremeno potiču i obrambene mehanizme organizma i probavu. Želite li se ugrijati? Ojačati organizam? Ili jednostavno pojesti nešto fino i toplo na žlicu? Dođite u PUNKT!“

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PUNKT (@punktstreetfoodanddrinks)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PUNKT (@punktstreetfoodanddrinks)

Ovdje ćete na jelovniku pronaći gastro tople dragulje kao što su juha od čičoke i poriluka, juhe bogate korjenastim povrćem, različita variva od mahunarki, žitarica i povrća. Petkom se jede riba s krumpirom na žlicu, a kažu kako su za veljaču pripremili i utorak posvećen zimskom jelu od heljde i zelja jer brinu o našem i svom imunitetu. Sva njihova peciva su beskvasna i pripremljena od ekološkog bijelog pirovog brašna, uz dodatak zobenih pahuljica, kukuruznog brašna, heljde, jogurta, maka i slično. Mali vrijedni PUNKT tim čine Željka kao glavno lice u kuhinji i pri osmišljavanju zdravih i ukusnih jela, zatim Tomo koji je najbitiniji “mali od kužine”, a njegov će vas osmijeh namamiti da sjednete i nešto pojedete u Punktu te Ivana i Adrijana kao važna potpora i pomoćna ruka za sve. Ekipa koja stoji iza ovog malog street food restorana posvećenom jelima na žlicu doista je uvjerljiva i ozbiljno vješta s različitim okusima, stoga im poručujemo – dobrodošli na Martinovku!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PUNKT (@punktstreetfoodanddrinks)

Foto: PUNKT