Svake sezone dobijemo barem jedan novi razlog za ponovni posjet Istri, a svaki put kada odlučimo napraviti izlet do ove pitoreskne hrvatske regije, radimo iscrpne planove što sve obići i koje novo otvorene sadržaje posjetiti. Danas vam donosimo jedan restoran koji će se definitivno naći na našoj istarskoj “must visit” listi, a to je šarmantni Borghetto koji je početkom kolovoza otvorio svoja vrata u Balama.

Borghetto se smjestio na adresi Borgo 9 u Balama i definitivno obogatio ponudu ovog povijesnog kamenog gradića koji krije mnoga iznenađenja. Prolaskom kroz ulazna, zelena drvena vrata restorana, naći ćete se u jednoj istinskoj prirodnoj oazi koja vas neće ostaviti ravnodušnima. Borghetto ima prekrasnu terasu i vrt i stoga nudi opuštajuće gastronomske trenutke na – bez sumnje – jednoj od najljepših lokacija u Balama. Uronjeni u prirodu ovog vrta, bilo da imate klasična sjedeća mjesta ili uživate na dekama u travnjaku, u Borghettu ćete biti spremni provesti sate, ležerno uživajući u onom najboljem što Istra nudi od pića i hrane.

A ovdje se po svemu sudeći dobro jede i pije i naglasak je na tradicionalnoj istarskoj hrani i recepturama. Tjestenina i kruh su domaći i izrađuju se ručno kako bi bili dnevno svježi, u ponudi su i tartufi, riba i morski plodovi… Ondje se dolazi na večeru, pa je Borghetto svakog dana otvoren od 18 do 23 sata, a svoje mjesto možete rezervirati na telefonski broj 0915170145. Uživajte u opuštenoj atmosferi Borghetto vrta, naročito u večernjim satima kada se upale lampice i stvore posebno ozračje, i svemu onom istarskom: od uređenja do hrane i pića.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli •Borghetto• (@borghetto_bale_valle)