Ako nam nešto ne može dosaditi, onda je to definitivno talijanska hrana. Počevši od delikatesa u kojima uživamo polako uz čašu dobrog vina pa sve do konkretnih talijanskih jela rađenih s mnogo truda i ljubavi, Italija je gastro destinacija broj 1 u našim srcima i zato nas je razveselilo vidjeti da je Zagreb ovih dana dobio novi talijanski restoran – Scarpetta Ristorante.

Scarpetta Ristorante otvoren je na adresi Sesvetska 3, u neposrednoj blizini Ekonomskog fakulteta, kao i Fakulteta prometnih znanosti. Kvart koji je itekako živahan i otprije poznat po brojnim kafićima i barovima, sada je dobio novu destinaciju za sve foodieje i zaljubljenike u talijansku kuhinju. U vrlo ugodnom i cosy interijeru uživa se u najboljoj talijanskoj pasti, rižotu i brojnim drugim karakterističnim jelima, poput kremaste i nježne burrate, carpaccia, pa čak i ribe s povrćem u škartocu, a sve to zaokruženo je biranim vinima koja skladno prate svako jelo i svaki zalogaj.

Ako volite istraživati nova mjesta u Zagrebu, a k tome i teško odoljevate talijanskim delicijama, rezervirajte svoje mjesto u Scarpetta Ristorante. Restoran je otvoren od utorka do nedjelje, od 11 do 23 sata.

Foto: Instagram