Zahvaljujući savjetima za pripremu hrane, ali i svom humoru, Nonna Fina postala je popularna na internetu brzinom svjetlosti

Nonna Fina je vlasnica Instagram profila @mynonnafina, koji vodi njezina unuka, Maddie. Nonna je odlična kuharica, a kada nas je, tijekom 2020, snašao lockdown, njezina unuka je odlučila upoznati ostatak svijeta sa svojom bakom i njezinim receptima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maddie and Nonna Fina (@mynonnafina)

“Snimala sam Nonnu godinama, za sebe, svoju obitelj i prijatelje, samo zato jer je neopisivo zabavna, objasnila je Maddie u jednom intervjuu i dodala: “Tijekom lockdowna nam je svima nedostajala, posebno meni jer je nisam viđala uopće. Scrollala sam kroz arhivu fotografija i Nonninih videa, a onda mi je palo na pamet da sve to stavim na Instagram”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maddie and Nonna Fina (@mynonnafina)

Nonna Fina je postala viralna zvijezda – za samo nekoliko dana sakupila je 208 tisuća pratitelja, gdje su se ljudi najviše oduševili njezinim kulinarskim vještinama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maddie and Nonna Fina (@mynonnafina)

Osim kuhanja, Nonna ponekad ocjenjuje lookove holivudskih zvijezda na crvenom tepihu, ali u pozadini uvijek ide nešto što ima veze sa kuhanjem. Ipak, najpopularniji su video u kojima govori o hrani, a video u kojem objašnjava kako spremite špagete za samo 10 minuta, ima 19.2 miliona pregleda.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maddie and Nonna Fina (@mynonnafina)

Nonna Fina nas savjetuje, za početak, da špagete kuhamo u veoma, veoma slanoj vodi. Dok se kuhaju, spremite jednostavan, ali vrlo ukusan sos: u vrelu tavu ubacite četvrtinu šalice maslinovog ulja i dodajte sitno nasjeckan češnjak (po želji, ovisno o tome koliko ga volite). Ubacite sitno nasjeckani peršin, pa, obavezno, chilli, pazeći da se ne zalijepi za tavu i onda dodajte malčice vode u kojoj se kuhaju šagete. 

Kad se sve lijepo preprži, u tavu ubacite krupnije narezanu rajčicu (količina koju vi volite – netko voli mnogo, netko samo nekoliko komada) i miješajte dok ne omekša.

Kad su špagete skuhane, ocijedite ih. Nemojte izbaciti svu vodu, već u lonac u kojem su se kuhale dodajte sos. Pospite parmezanom i – zapratite Nonu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hardcore Italians (@hardcoreitalians)