Zagreb je upravo dobio još jednu modnu destinaciju koja obećava promijeniti način na koji gledamo na kupovinu odjeće. Ovog tjedna vrata je otvorio prvi luksuzni second-hand store “Dress me”, donoseći sa sobom dah sofisticiranosti i održivosti. 

U vremenu pretjerane proizvodnje i konzumerizma, novi projekt “Dress me” donosi svjež pristup kupovini odjeće s naglaskom na održivost i ponovnu uporabu. Iako je nastao spontano, “Dress me” je pomno osmišljen projekt koji predstavlja budućnost kupovine odjeće, omogućujući korisnicima da kupuju kvalitetne, već nošene haljine po pristupačnijim cijenama.

Nit vodilja ovog projekta jest koncept “rewear” – ponovno nošenje, odnosno korištenje jednog komada odjeće više puta. “Dress me” ne samo da doprinosi smanjenju ekološkog otiska nego i promovira ekološki svjesniji način života. 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Dress me (@dressme_hr)

Vlasnica salona “I DO weddings”, Jasna Matok, prepoznala je potrebu za ovakvom inicijativom kroz svoje dugogodišnje iskustvo u radu s mladenkama i djevojkama koje su u potrazi za svečanim haljinama.

“Mnoge djevojke nakon važnih prigoda više nikad ne odjenu kupljenu haljinu. Prateći internetsku prodaju nošenih haljina, uočili smo da se haljine često ne prodaju brzo, a ponekad uopće ne. Zato smo odlučili ponuditi ženama mjesto gdje će moći vidjeti veliku ponudu brendiranih haljina, koje su najčešće nošene samo jednom i izuzetno su dobro očuvane. Tako mogu usporediti i isprobati različite modele te dobiti zadovoljavajuće iskustvo kupovine, bez dileme u odabiru onog što im najbolje odgovara.”

U ponudi “Dress me” nalaze se komadi renomiranih domaćih dizajnera, kao i svjetski poznatih brendova, po cijenama do 40 posto nižima od redovitih. Uz to, planira se uvođenje mogućnosti najma odjeće. Za one koji žele prodati svoje nošene komade, showroom nudi komisijsku prodaju – odjeća i dodaci primaju se u showroom, a prodavateljima se isplaćuje dogovorena cijena nakon prodaje proizvoda.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Dress me (@dressme_hr)

Showroom “Dress me” smješten je u Rotonda centru, na adresi Jurišićeva 19, a za početak će raditi isključivo po dogovoru.

 

Foto: Instagram/ @tamara