Glumac Will Smith udario je Chrisa Rocka na pozornici na dodjeli Oscara 2022. nakon što se komičar našalio na račun Smithove supruge, Jade Pinkett Smith

Incident nije bio insceniran niti dio showa. Dogodio se nakon što je Rock istaknuo Jadu Pinkett Smith u gomili i rekao: “Jada, volim te. G.I. Jane 2, jedva te čekam vidjeti”.

Pinkett Smith, kojoj je 2018. dijagnosticirana alopecija i koja je u javnosti govorila o svojim borbama oko toga da ne može narasti kosu, zakolutala je očima nakon Rockove šale. Will Smith je tada prišao Rocku na pozornici i udario ga.

“Oh wow. wow. Will Smith me je upravo ošamaraio”, rekao je Rock nakon što je Smith napustio pozornicu, a publika je bila zapanjena nervozno se smijavši ne znavši je li ovo dio scenarija ili ne.

Kad je Smith ponovno sjeo na svoje mjesto, viknuo je Rocku: “Ne spominji ime moje žene”, prema navodima novinarima u prostoriji.

“Wow, stari. Bila je to G.I. Jane šala”, odgovorio je Rock.

Smith se ponovio Rocku: “Da se nisi usudio ponovno izustiti ime moje žene iz svoih je*enih usta.”

“Idem, u redu?” rekao je Rock.

Incident je zbunio i gledatelje, te su mnogi pokušavali shvatiti je li to dio emisije ili ne.

Kasnije, Smith je osvojio nagradu za najboljeg glavnog glumca za ulogu Richarda Williamsa, oca Venus i Serene Williams, u King Richardu. Smitha su dočekale ovacije dok je izlazio na pozornicu kako bi primio svoju nagradu.

“Richard Williams bio je žestoki branitelj svoje obitelji”, rekao je Smith na početku svog govora. “U ovom trenutku mog života, u ovom trenutku, preplavljen sam onim što me Bog poziva da radim i što da budem na ovom svijetu.”

Smith je kroz veći dio govora plakao i nastavio se ispričavati. “Želim se ispričati Akademiji. Želim se ispričati svim svojim nominiranim kolegama”, rekao je. “Umjetnost oponaša život. Izgledam kao ludi otac baš kao što su rekli za Richarda Williamsa. Ali ljubav će te natjerati da činiš lude stvari.”

Smith nije uputio ispriku Rocku.

Nakon dodjele nagrada, njegov sin Jaden Smith je tvitao: “And That’s How We Do It.” Filmska akademija, kao i predstavnici Rock and Smitha, nisu se još službeno izjasnili o događanju.

U ovom trenutku Rock još nije podnio policijsku prijavu pa tako zasad Will Smith neće biti pravno sankcioniran, međutim, mnogi traže od Akademije da osude ovakvo ponašanje i uzme Willu Oscara. S obzirom na to da fizičko nasilje nikad nema opravdanje, mi bismo se apsolutno složili. 

Fotografija: Neilson Barnard/Getty Images