Ovaj članak originalno je objavljen na ljepotaizdravlje.hr

Možda vam se čini da je wellness rezerviran samo za ljudi koji imaju vremena i novaca? Varate se

Wellness označava svaki izazov i vrijeme koje želite posvetiti sebi, ali i toliko potrebne male pauze između silnog stresa, obveza i gužve. Nemojte si dopustiti da se osjećate krivima zato što dio dana odvajate za sebe, naprotiv, radite to s veseljem i aktivno – takve male navike dati će vam dobar osjećaj te s vremenom uroditi pozitivom i boljim osjećajem.

Restorativna joga

Vrsta tradicionalne joge i najbolji poklon za vaše tijelo – pogotovo ako veći dio dana provodite sjedeći za stolom – kako ističe Nory Pouncil, trenerica. Tijelo će se odmoriti i početi oslobađati napetost u leđima, a usporavanjem disanja otvorit ćete protok energije te time postati svježiji za sljedeći radni zadatak. Ako možete, svakako to učinite svakih 15 minuta nakon svakih 90 minuta rada.

Pijte puno vode

Obavezno na svom radnom stolu držite veliku bocu s vodom i odredite si omjer kojeg morate popiti tijekom dana. Hidratacija tijela je presudna za cjelokupno zdravlje i produktivnost. Uz to, slušajte signale svog tijela jer će vam ta navika pomoći da ublažite brojne napetosti, donijeti manje ogorčenja, a više ispunjenosti.

Šećite dok razgovarate

Ivy Slater, izvršna poslovna trenerica i direktorica tvrtke Slater Success savjetuje da pokušate ponekad preskočiti video poziv te “sastanak” obavite kada šećete prirodom. Time ćete proširiti svoj um, kreativnost i sposobnost suradnje, a svjež zrak koristit će razvoju novih ideja.

Učinite nešto zabavno – svaki dan

Svaki dan izdvojite vrijeme za malu stvar koja vas čini sretnom – isprobajte neki novi recept, usavršite svoje vještine crtanja, nasmijte se uz gledanje zabavnih serija ili videa, pročitajte knjigu.

Postavite granice kad je u pitanju posao

Nemojte dopustiti da posao postane dio vašeg identiteta i da utječe na vaš osobni, privatni život, kako kaže Caitlin Willard, certificirana životna i duhovna trenerica. Svatko od nas tijekom dana ispunjava različite poslove i zahtjeve, ali treba znati gdje je granica između vas kao čovjeka i posla za koji ste plaćeni.