Iako su objavljene tek dvije epizode, ova nova serija oduševila je kritiku i obožavatelje Marvela

Ako imate bilo kakva očekivanja od početka neke serije, kao što je upoznavanje likova, vremena i mjesta u kojem se radnja odvija, prije nego kliknete ‘play’ na ovu seriju, zaboravite na sve. Umjesto da se bore s vanzemaljcima ili zlonamjernim robotima, Wanda (Elizabeth Olsen) i Vision (Paul Bettany) zateknu se u Westviewu, sveameričkom predgrađu uredno uređenih travnjaka i ljubaznih susjeda koji vas dočekuju sa svježe ispečenim kolačima.

Prve dvije od devet polusatnih epizoda ljubazan su omaž crno-bijelim sitcomima iz 1950-ih – obiteljska zabava upotpunjena glasnim aplauzima i smijehom, komični nesporazumi, preglumljivanje i one-lineri izgovoreni gledanjem u kameru. Produkcijski tim težio je maksimalnoj autentičnosti – intervjuirali su producente emisija iz 1950-ih, koristili istu vrstu objektiva fotoaparata da bi sve izgledalo kako treba. Upravo ćete zato na trenutak pomisliti da ste upalili pogrešnu epizodu, jer – sve djeluje kao da ste upalili I Love Lucy ili Brady Bunch.

No, nakon nekog vremena WandaVision počinje odljepljivati taj, nazovimo ga, površinski sloj i otkriva da se mrlje boja pokušavaju probiti u Westview, čuju se ometanja radiovalova, a cijela je atmosfera i više nego neobična – ne znamo hoćemo li biti razmješteni u drugo vrijeme niti što se točno događa. Upravo je zato došla kao naručen osvježavajuć sadržaj i ne čudi što je osvojio kritiku jer je ovaj, naizgled sretno vjenčan par koji se bavi svakodnevnim problemima poput katastrofalnih zabava, u filmu Avengers: Infinity War razdvojen zbog Visionove smrti. Je li ovo Wandina fantazija, paralelni svijet ili nešto treće? Svakako, sitcom iz Marvel Entertainment škrinjice će se objavljivati jednom tjedno sljedeća dva mjeseca, a mi ga, zajedno sa već rastućim brojem obožavatelja, jedva čekamo pogledati. 

 

Fotografija: Disney+ PR