Nedavno smo pogledali Pixarov novi film o jazz pijanistu koji slučajno zaglavi u zagrobnom životu i jamčimo da će vas i vaše najmilije nesumnjivo oduševiti, dirnuti i utješiti

Pixarov “Soul” na Disneyu+ govori o učitelju glazbe Joeu Gardneru (Jamie Foxx) koji se godinama pokušava probiti svirajući jazz, i kad napokon dobije svoju šansu, njegov se život naprasno prekine. Joe, ili bolje rečeno, njegova duša, šalje se u Great Beyond, kozmičko predsoblje s dugim šetalištem, na kojem se duše redaju prije nego što krenu prema bijelome svjetlu. U svojim pokušajima da vrati svoj život i konačno odsvira nevjerojatnu svirku, upoznaje drsku ”nerođenu” dušu (Tina Fey je ovdje prekrasno dala glas tjeskobnoj 22-godišnjakinji) koja ima mogućnost otići na Zemlju, no ne želi iskoristiti to putovanje jer ne vidi smisao življenja.

Ovaj film, namijenjen svim generacijama, prava je višeslojna pustolovina koja na zanimljiv način propituje smisao života i razliku između egzistiranja i življenja, a ne škodi niti to što je film pretrpan odličnom glazbom, verbalnom komedijom, živahnom radnjom i zanimljivim bojama. Da vam više ne dajemo spoilere: dajte priliku ovom animiranom filmu koji će vam ponuditi jednu zanimljivu toplinu koja će nam pomoći zagrijati ove snježne dane.

 

Fotografije: PR