Voolva projekt nam je odmah zapeo za oko zbog svoga imena i izgleda stranice, a osim kupnje proizvoda, cilj im je zastupati, informirati i istražiti žensko intimno i seksualno zdravlje

Kad god se prije nekoliko godina pisalo o menstrualnim čašicama, a onda i o menstrualnom donjem rublju te intimnim igračkama, uvijek bi se postavljalo pitanje: “Gdje to kupiti?” U pravilu, prije nego što je dio opcija došao na hrvatsko tržište, za održivim menstrualnim proizvodima posezalo se internetskom trgovinom ili prijateljicom koja bi se našla u Njemačkoj.

Intimne igračke

S obzirom na sve otvoreniji razgovor o menstrualnom siromaštvu te klimatskim promjenama, a i potvrdama da mnogi s osjetljivom kožom imaju problema s jednokratnim ulošcima i tamponima, pojavila se sve veća želja osoba koje menstruiraju da posegnu za alternativnim rješenjima.

Stoga nam se jako svidjela nova platforma Voolva, koja odnedavno nudi šarolik izbor menstrualnih čašica, gaćica i intimnih igračaka, a pokrenuli su i blog kojim će nesumnjivo razvrgavati određene tabu teme i educirati više o intimnom zdravlju žene.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Voolva (@voolva_official)

“Odrastajući u društvu u kojem su se odgovori o seksu, menstruaciji, spolno prenosivim bolestima, kontracepciji itd. dobivali u časopisima (ili od prijateljica koje su čule da je to ovako ili onako), a orijentacija se koristila samo za strane svijeta, odlučili smo pokušati eliminirati te nepotrebne tabue”, kažu iz Voolva tima.

“U vremenu u kojem je najvažnije da smo svi ravnopravni, u kojem se ne tolerira diskriminacija na nijednoj osnovi, a tehnološki napredak je toliko dinamičan da ga i školarci jedva prate, zaključili smo da nema prostora za ignoriranje i sram u razgovorima o spomenutim temama”.

Nadodaju i kako iskustva i posljedice pobačaja, nelagode menopauze, promjene uslijed dojenja i postpartuma, spirale, smanjena seksualna potreba, masturbacija, vibratori, ekološki prihvatljiva menstrualna pomagala i mnoge druge teme upravo su ono o čemu žele otvoreno pričati, uz pratnju stručnjaka iz područja seksualne terapije, ginekologije, psihoterapije i drugih srodnih djelatnosti.

Intimne igračke

“Naša misija je promijeniti pristup ženskoj seksualnosti i pridonijeti novoj i transparentnijoj komunikaciji kao i edukaciji o seksualnom zadovoljstvu.”

Ako vas je ovo zaintrigiralo i zanimaju vas održivi menstrualni proizvodi i intimne igračke, Voolvu pratite na web-stranici ovdje, kao i na društvenim mrežama

 

Foto: Voolva web-shop