Prije dva tjedna s prikazivanjem je započela prva sezona serije “Dulum zemlje” i već prvom epizodom privukla je puno pažnje.

Nova inspirativna hrvatska dokumentarna serija scenarista i redatelja Filipa Filkovića Philtza, koscenarista i snimatelja Tomislava Krnića, u produkciji zagrebačke producentske kuće Wolfgang&Dolly donosi priče kreativaca čije vrhunske proizvode s jednakim oduševljenjem uživaju ljudi u Hrvatskoj, kao i oni u inozemstvu. Kroz četiri nastavka doznat ćemo što ih je motiviralo da se iz urbanih sredina “vrate zemlji“, a prvi koji je o tome pričao bio je Aleš Winkler, podsjetite se ovdje. Ove nedjelje, 23. svibnja, na Prvom programu Hrvatske televizije saznat ćete što je inspiriralo Gorana Vrabeca da se posveti proizvodnji ljutih umaka.

Kako bismo vas uveli u nastavak uzbudljivog dokumentarnog serijala, pitali smo Gorana prvo što bismo trebali znati o njegovom brendu Volim ljuto.

“Volim Ljuto je brend koji širi kulturu jedenja ljute hrane i chili papričica. Od 2012. se bavimo uzgojem i preradom chili papričica na našoj farmi u Igrišću, malom mjestu u Hrvatskom zagorju koje se nalazi tek 20 minuta vožnje automobilom od Zagreba. Krenuli smo kao obiteljski projekt, a danas smo tvrtka i OPG u kojem nas je čak desetak. Proizvodimo poprilično velik broj proizvoda (čak oko 50), no glavni asortiman su nam fermentirani ljuti umaci. Osim ljutih umaka proizvodimo i nekoliko vrsta ukiseljenih chili papričica, BBQ umake, sriracha umak, sweet chili umake, sušene chili papričice, a u sezoni nudimo i svježe chili papričice od 15-tak sorti koje uzgajamo.”

S velikom strašću prema ljutoj hrani, Goran je svoj brend doveo do iznimnog uspjeha te danas surađuju s preko 300 restorana i s preko 50 specijaliziranih trgovina koje drže njihov asortiman u ponudi. Također, surađuju i s drugim malim proizvođačima radeći na zajedničkim proizvodima čime si međusobno pomažu. Goran kaže da mu je zbog toga iznimno drago jer osim što im pomažu, dolaze i do nove publike za svoje proizvode. Na temeljima suradnje i podrške izgrađena je ova uspješna poslovna priča.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Volim Ljuto (@volimljuto)

Naravno, sve je krenulo od Gorana, njegovog hobija i ljubavi prema ljutoj hrani. Kako se zapravo priča razvijala te sve o njegovoj ustrajnosti i putu na kojem Goran kaže da su mu najveća podrška bili članovi njegove obitelji, svi ste pozvani pogledati ove nedjelje, na Prvom program HRT-a, s početkom u 20:10.

 

Foto: PR