Dugo očekivana Netflixova serija „Inventing Anna”, o „izmišljenom“ životu Anne Delvey obilježila je vrijeme provedeno na Netflixu proteklih tjedana.

U vrlo kratkom roku serija je postala najgledanijom, a svi oni koji nisu dotad bili upoznati s pričom Anne Sorokin, elegantnom prevaranticom koja se njujorškoj eliti predstavljala kao Anna Delvey pretvarajući se da je bogata nasljednica iz Njemačke, ostali su impresionirani ovom stvarnom pričom koja je poslužila kao predložak. Serija od devet epizoda prvo je djelo producentice Shonde Rhimes koja je Annin život atentično smjestila u autentično visoko društvo New Yorka, skupe hotelske sobe i restorane, prikazavši kako živi svjetska elita. Ako još niste pogledali seriju, nećemo vam otkrivati previše detalja već ćemo vas samo pozvati u jedan od najluksuznijih hotela na svijetu koji smo odlučili istražiti potaknuti serijom.

la mamounia

la mamounia

Priča o višemjesečnim prijevarama Anne Delvey koja je brojnim lažima nasamarila prijatelje, banke i agente, završila je 2017. godine prilikom ljetovanja u Maroku. Anna je tada odsjela u luksuznom hotelu svjetske klase u Marakešu (za točan zaplet radnje pogledajte seriju) koji je također ovom prilikom dobio svojih „5 minuta slave“ u seriji. Naime, La Mamounia je stvaran hotelski dragulj u kojem se noćenje plaća i do deset tisuća dolara, a kao takav često je na vrhu ljestvice brojnih milijardera. Početkom 1900-ih, ovo prostrano mjesto navodno je bilo vila od 15 hektara prije nego što je pretvoreno u hotel. Među slavnim gostima posjetili su ga Winston Churchill i Franklin D. Roosevelt, a godinama kasnije, isto ljetovalište ugostilo je Anu Sorokin čiji je boravak tamo postao dijelom popularne serije.

la mamounia

Naravno, hotel je i prije te činjenice imao dobru reputaciju zahvaljujući raskošnom uređenju i bogatoj povijesti, štoviše bio je proglašen najboljim hotelom na svijetu. Ova očaravajuća orijentalna palača u srcu užurbanog Marakeša omiljeno je skrovište za pronicljive međunarodne putnike od 1923. godine. Izgrađena je u velikom mavarskom stilu sa suvremenim art deco detaljima, sastoji se od 135 soba, 65 apartmana, šest prepoznatljivih apartmana i tri raskošna rijada s tri spavaće sobe. Najbolje sobe u hotelu su nedvojbeno one koje gledaju na veličanstven vrt ograđen zidom. Izgrađen u kasnom 18. stoljeću, vrt od osam hektara bio je dar marokanskog kralja svom sinu, princu Mamounu, nakon njegovog vjenčanja. Danas ima nevjerojatnih 17 hektara, a sada je dom 700 godina starim maslinicima, voćkama i palmama, cvijetnjacima s više od 5000 mirisnih ruža i spektakularnim biljkama kaktusa.

la mamounia

Francuski arhitekt i dizajner interijera Jacques Garcia 2009. godine je hotelu La Mamounia podario raskošan facelifting. Radovi su trajali tri godine i koštali 100 milijuna eura, a La Mamounia je zablistala kao moderna oaza s prepoznatljivim stilskim uzorcima, zadržavši poznata povijesna obilježja, uključujući očaravajuće zellige mozaik pločice, visoke stropove i tradicionalne marokanske arhitektonske detalje – sa zaokretom Jacquesa Garcije prema boemskom glamuru. Spa La Mamounia od 2500 metara kvadratnih nudi više od 80 različitih tretmana, tradicionalnih i modernih hamama i prekrasan unutarnji popločan bazen ispod maurskih lukova.

la mamounia

Posebnu pozornost zaslužuje i gastro i eno usluga ovdje jer gosti biraju između čak četiri restorana. Ako se ne žele natjecati s užurbanom gomilom u medini za vrijeme obroka, La Mamounia nudi gurmanske, intimne i raznolike blagovaonice, a svaka ostaje vjerna podrijetlu jelovnika sa svježim sastojcima i autentičnim okusima. Dok Le Marocain u stilu riada nudi tradicionalnu marokansku hranu, La Francais služi francusku kuhinju, L’Italien servira izdašna talijanska jela, a Le Pavillon de la Piscine mjesto je za autentičnu mediteransku kuhinju.

la mamounia

la mamounia

Za pića nakon večere gosti ovdje mogu birati između nekoliko spektakularnih barova, uključujući Le Churchill Bar, nazvan po jednom od omiljenih posjetitelja hotela, i L’Italien piano bar sa svojom osvijetljenom izložbom boca i dekantera, koja se otvara prema galeriji Majorelle.

la mamounia

la mamounia

I koliko košta boravak tamo? Za one koji imaju “budžet”, klasična dvokrevetna soba koštat će vas oko 500 do 600 dolara po noći. I čini se da će to biti najjeftinije što možete dobiti. Riad, naizgled najskuplja ponuda odmarališta, koštat će vas oko 8000 dolara po noći (prije poreza). Cijene također rastu ovisno o turističkoj sezoni. Slično onoj u kojoj je boravila grupa Anne Sorokin, Riad ima šest osoba i ima privatni bazen i uslugu batlera.

Iako se na prvu čini kako je nevjerojatno da ćemo uskoro odsjesti u ovom luksuzu, nikad se zna. Vrijedi sanjati.

la mamounia

la mamounia

la mamounia

Foto: www.mamounia.com