Independente Bica novi je i jako lijepo preuređen hotel u samom centru Lisabona. Želja vlasnika bila je otvoriti vrata backpackerima, višečlanim obiteljima i ozbiljnim poslovnjacima u potrazi za elegantnim interijerom.

Baš sve te različite stilove putnika može zadovoljiti ovaj moderan gradski hotelski biser. Lisabonu je, od nedavno, dao sasvim drugačiji pogled na komfor koji moderni putnici današnjice priželjkuju. Vlasnici hotela su braća D’Eça Leal koji su željeli stvoriti koncept smještaja u kojem se svi osjećaju ugodno, a pri tome su utkali i svoju ljubav prema istoku i azijskoj kulturi.

hotel Bica

Independente Bica je mjesto gdje se spajaju izvrstan dizajn i visoki standardi te osjećaj otkrića nečeg sasvim novog. Hotelski prostori i program u vidu večernjih druženja i glazbe pozivaju oboje; lokalce i inozemne goste da se druže i pomiješaju svoja iskustva u gostoljubivoj i otvorenoj atmosferi. Već spomenuta azijska nit provlači se kroz dizajnersku i iskustvenu priču hotela, spajajući 19 stoljeća portugalske arhitekture s odvažnim dizajnerskim umjetničkim djelima koja imaju izrazito japanski minimalistički izgled i dojam.

hotel Bica

Prilikom opsežne renovacije cijele zgrade pazilo se na očuvanje arhitektonskih obilježja izvorne građevine iz 1849. godine – pensão (preteča hotela za dugotrajni boravak), s kamenim visokim svodovima i originalnim stubištem koje je ostalo netaknuto. Moderan hotel nastao je iz ove gotovo 200 godina stare strukture i ima za cilj ispričati priču o razmjeni između portugalske i azijske kulture, kroz mnoga stoljeća bila je to prvenstveno trgovina koja se odvijala između njih. Smješten u jednoj od najtoplijih ulica u Lisabonu, Rua de São Paulo, objekt nudi izvanredno iskustvo za Lisabonce i sve koji se tako osjećaju.

hotel Bica

Glazbeni program, inovativna hrana i promišljen dizajn ovdje se spajaju u iskustvo koje privlači brojne znatiželjnike.

hotel Bica

Independente Bica ima 26 soba koje nastoje uklopiti filozofiju i jednostavnost japanskih interijera u smislenu cjelinu. Ugradbeni, jednodijelni namještaj po mjeri, izrađen od visoko obnovljivog drva proizveden je s minimalnim otpadom. Jednostavnost interijera „razbijaju“ koloristični tepisi s potpisom poznate francuske kuće Pierre Frey. Tv, Smeg uređaji, mini bar ispunjen tradicionalnim japanskim i portugalskim proizvodima zaokružuju priču o detaljima svake od soba.

hotel Bica hotel Bica

Kao daljnja ilustracija ljubavi vlasnika hotela prema jedinstvenom i nekonvencionalnom pokazuje se umjetnost koja krasi zidove zajedničkih prostorija, a nastala je u suradnji s neprofitnom lisabonskom organizacijom Manicómia, društvenim centrom koji promiče djela umjetnika s problemima mentalnog zdravlja i podržava ih mentorstvom, terapijom i društvenim alatima.

Restoran Bica-San, smješten u prizemlju hotela kako bi bio dostupan svima, društveni je centar zbivanja gdje su svi pozvani. Na uzbudljivom jelovniku nudi male portugalske tanjure za dijeljenje inspirirane trgovačkom razmjenom s Japanom i odabran izbor vina. Klasični portugalski sastojci ovdje su zamijenjeni japanskim elementima kao što su dashi, soja, riža i azijski mirisi, a rezultat je doista uzbudljiv i moderan jelovnik.

hotel Bica

Dekor restorana jednostavan je, ali elegantna interpretacija interijera susreće svijetlo drvo Europe i Azije s trendi terazzo podovima i umirujućim bojama. Također uključuje izakayu
(japanski neformalni bar) i yakitori (japanski roštilj).

hotel Bica

Pametnim modernim dizajnom i zanimljivim gastro konceptom, svježi hotel Independente Bica definitivno je trenutno jedna od najuzbudljivijih točaka susreta u Lisabonu.

hotel Bica hotel Bica hotel Bica hotel Bica hotel Bica

hotel Bica

hotel Bica

hotel Bica

hotel Bica

Foto: Francisco Nogueira, Hayley Kelsing