Miran i tajanstven, hotel The Ivens jedinstvena je povijesna oaza skrivena u šarmantnoj četvrti Chiado, ali blizu svih točki istraživanja onoga što današnji moderan Lisabon ima za ponuditi.

Unutar hotela ćete pronaći are, bube, papige, tropske biljke, baršunaste fotelje, udobne krevete, prepoznatljivi restoran u koji se svraća čak i ako niste gost hotela i obilje detalja i atmosfere za pamćenje. To je mjesto koje savršeno balansirana urbanu džunglu vani s onom svojstvenom modernom čovjeku koja ga tišti iznutra.

The Ivens

Hotel The Ivens je početna točka istraživanja obiju tih džungli. Divno predvorje početak je istraživanja pustolovne atmosfere koja vlada ovim mjestom, a hodajući kroz hodnike, odmarajući u baru ili uživajući u restoranu postat ćete dijelom putovanja i planova koji se kriju u povijesti osnivanja hotela.

The Ivens

Jedinstvena povijest hotela

Hotel Ivens nalazi se na raskrižju dvije ulice koje su ime dobile po dvojici istraživača koji su još davno krenuli na putovanja diljem svijeta; Roberto Ivens i Hermenegildo Capelo. Napustili su Lisabon nekoliko puta kako bi istraživali velika jezera u afričkim zemljama Zambiji i Kongu, a stigli su i sve do juga Mozambika. Više od godinu dana riskirali su svoje živote putujući neistraženim stazama Afrike, a jednom su proveli i 42 dana izgubljeni u džungli. Ukupno su proputovali preko 8.500 kilometara, a ovaj je divno uređen luksuzni hotel mali hommage njihovim istraživanjima. Odsjesti ovdje znači i postati dijelom svih tih putovanja u kojima se posjetitelj lako prepusti.

The Ivens

The Ivens ima 87 veličanstveno uređenih soba, od toga 10 apartmana koji kombiniraju udobnost i visoko estetizirani luksuz, a svojim putnicima pružaju gradsko utočište za odmor.

Divan spoj sofisticiranog i maksimalističkog dizajna

Različiti ambijenti prilagođeni su različitom kontekstu koje hotel estetski zastupa u svojim pojedinim dijelovima. Dok se u zajedničkim prostorijama poput restorana i lobbyja prakticira estetika brojnih detalja i živih boja, sobe, koje dizajnirala Cristina Matos dizajnerski su primjerci mira i čistoće. Dizajnerica je odabrala suptilne tonove poput bež, bijele i zelene s notama tapeta i tepiha, a koji aludiraju na faunu i floru. U standardnim sobama u kupaonicama prevladavaju podovi, dok se mramor koristi u apartmanima.

Francisco Nogueira

Zidovi hodnika obojeni su petrolejsko plavom bojom i ukrašeni fotografijama i dokumentima tog vremena. Stolove i police krase putopisi te časopisi o povijesti dalekih zemalja. Pažljivo osvjetljenje parira prirodnom svjetlu koje ulazi u prostorije kroz ogromne prozore koji zadržavaju izvorni izgled.

Rocco restoran

Atmosfera restorana u hotelu Ivens – koji se nalazi u jedinstveno stiliziranoj zgradi u Chiadu, ima teatralnu kvalitetu, a tipično portugalsko okruženje u kontrastu je sa sofisticiranosti interijera. Gastronomski koncept restorana naglašava okuse Italije, njezinu povijest i Sredozemlje. Novi fokus na tradicionalnu talijansku hranu poziva posjetitelje da otkriju različita gastronomska iskustva, od doručka do večere. Svaki od tih trenutaka ima svoju pozornicu i okuse.

Francisco Nogueira

Francisco Nogueira

Francisco Nogueira

Francisco Nogueira

Francisco Nogueira

Francisco Nogueira

Francisco Nogueira

Francisco Nogueira

Foto: Francisco Nogueira