Sustav klasičnih polica koje je 1949. godine dizajnirao švedski arhitekt Nisse Strinning zajedno sa suprugom dizajnericom Kajsom Strinning i danas, nakon 70 godina, predstavlja klasik u svijetu dizajna namještaja

Klasičan primjer tzv. skandinavskog dizajna elegantno minimalna, nepretenciozna i čvrsta struktura predviđena za fleksibilno korištenje, omogućava široku primjenu u interijerima. Za svaku dob i namjenu, sustav se može nadograđivati tijekom godina i svakako je jedan od komada koji prema metodi napravi sam možemo prilagoditi svojim potrebama.  Donosimo vam nekoliko različitih primjera njegove primjene.

RADNI PROSTOR

Elegantni linijski nosači, jednostavne police i rasklopni stol omogućavaju nam radni kutak u stanu ako za njega nemamo predviđenu posebnu prostoriju.

KUHINJA

Bilo da se radi o smočnici ili kuhinji, string elementi idealni su za organizaciju i jednostavno korištenje stvari koje su u svakodnevnoj uporabi. Izvedba od metala osim otpornosti dodaje dašak industrijskog stila, koji nas podsjeća na stare kuhinje otvorenog tipa u kojima se isključivo kuhalo.

STRING POCKET

Najmanji model iz kolekcije kao što mu i samo ime kaže dolazi u mini pakiranju (dva nosača i tri police) koji služi kao standardni sustav polica. Model je nedavno moderniziran i dolazi u raznobojnim pastelnim nijansama te se može prilagoditi dnevnim, spavaćim ili radnim prostorima.

    

DNEVNI BORAVAK

Prostorija koju možda najviše koristimo u danu poprima široku paletu aktivnosti. Od čitanja, pisanja ili gledanja televizije, sve opcije se skladno mogu pospremiti i vizualno povezati preko jednog string sustava. Izvedba u drvu daje osjećaj topline i prostora svakodnevnog boravljenja koji nikad ne dosadi. 

 

KUPAONICA

Izvedba od ogledala i pleksiglasa rješenje je za kupaonice ili prostore praonica. Bilo da se radi o glavnom elementu iznad umivaonika ili o dodatnom skladišnom prostoru koji nam uvijek nedostaje, string je iznimno kompaktan i može se stopiti s različitim stilovima uređenja.