Obitelj Jagunić svoj je život posvetila proizvodnji vrhunskih vina kroz četiri generacije. Nasljeđe je to prenošeno generacijama kroz nezaobilazno iskustvo djedova, a nove tehnologije prateći trendove uveli su braća Dominik i Martin, obojica diplomirani agronomi

 U samim počecima proizvodnja se zasnivala na starim domicilnim sortama, a uzgojni oblik bio je “starohrvatski, uz kolac”. Praćenjem i uvođenjem novih tehnologija i trendova obnavljaju se stari nasadi i uvode se nove, introducirane sorte. Tako su početkom 90-tih godina stari vinogradi zamijenjeni sortama koje se i danas uzgajaju na gospodarstvu. Jedni su od prvih gospodarstava Plešivičkog kraja koji nedugo zatim pune prve boce vina pod vlastitom etiketom i oznakom kontroliranog zemljopisnog podrijetla. Danas je vinarija okrenuta proizvodnji pjenušavih, mirnih bijelih i jantarnih vina. 

Plešivica je od davnina poznata kao gotovo savršeno mjesto za uzgoj vinove loze. Splet je to više faktora: nagib terena, njihova izloženost stranama svijeta, vrsta tla, izloženost vjetrovima, klimatske prilike i ljudski utjecaj. Položaji na kojima se nalaze Jagunić vinogradi pomno su birani prema sorti, podlozi i ideji budućeg vina te jedni su od najboljih što Plešivica pruža na svojim poznatim „amfiteatrima“.

Sadašnjih osam sorata se uzgaja na deset lokacija, a sve su one u neposrednoj blizini vinarije kako bi se maksimalno skratilo vrijeme između berbe i prerade grožđa. Berba se obavlja isključivo ručno i beskompromisno selektivno čime se osigurava odlična sirovina.

U galeriji pogledajte izdvojena vina, a istražiti ostalu ponudu ali i kupiti vina možete ovdje.