Hotel Ikador smješten je na kultnoj obali Opatijske rivijere u sjevernom Jadranu, mjestu izvanredne povijesti i baštine.

Ovaj elegantni boutique hotel smješten je tik uz Lovran, svega pet kilometara od Opatije. Bogatstvo te zemljopisne lokacije omogućuje vam da se u jednom danu popnete na vrh Učke koja se ponosno izdiže iznad hotela, uronite u mir gustih, zimzelenih šuma Gorskog kotara, upustite se privatnim gliserom Riva u otkrivanje kvarnerskog arhipelaga ili istražite ljepote unutrašnjosti Istre.

Za ovaj dio lijepe Opatijske rivijere kažu da je bio jedno od omiljenih službenih lječilišta europske aristokracije s prijelaza iz 19. u 20. stoljeće. Carevi, poznati skladatelji i kraljevski kraljevi smatrali su da je Opatijska rivijera mjesto beskrajne inspiracije i veličanstvenih prizora. Ova ogromna baština danas je prikazana u izvanrednoj arhitekturi i veličanstvenim krajolicima raširenim čitavom obalom rivijere. Inspiraciju su crpili od poznatih glazbenih skladatelja koji posjećuju Rivijeru – Puccinija, Lehara, Kalmana i Mahlera.

Ova se glazbena tema vidi u umjetničkim djelima i ilustracijama diljem boutique oaze Ikador, a samo ime Ikador sastoji se od riječi Ika (grad) i D’or (zlatna i glazbena oktava Do), što znači Ika od zlata i glazbe.

Ekskluzivna privatnost Ikadorovog bujnog odmarališta nudi jedinstveno iskustvo odmora, uključujući 9 prostranih i elegantnih soba i 7 luksuznih apartmana, sofisticirani suvremeni dizajn i niz vrhunskih sadržaja.

Poseban naglasak stavlja se na personaliziranu uslugu po mjeri koju pružaju brojni djelatnici posvećeni najfinijim detaljima. Hotelski Maestro, guest experience manager nazvan po glazbenom dirigentu, znat će kako organizirati izvanredna iskustva.

Fine dining restoran Nobilion mjesto je prepuštanja posvećen mediteranskoj kuhinji koja se temelji na vrhunskoj domaćoj i autohtonoj hrani i vrhunskim vinima. Hotelski Ikalia spa centar idealno je utočište za duh, tijelo i duh, nudeći luksuzne tretmane s potpisom koji uključuju zvukovne terapije ljekovitim kristalnim zdjelicama, programe s mirisnim jantarom, 24k zlatom i tajanstvenim izvorskim vodama Ike.

Hotel Ikador također nudi otvoreni bazen s grijanom morskom vodom, privatnu plažu, besplatnu garažu za goste hotela, teren za mini golf, teren za boćanje i mogućnost organiziranja privatnih izleta.

Ponos Ikadora zasigurno je ekskluzivno partnerstvo s prestižnim talijanskim brendom brodova Riva Yacht, što ga čini jedinim hotelom na svijetu koji ponosno posjeduje Riva Lounge pool bar  i Riva Privée – privatni Chefov stol, prostore ekskluzivno dizajnirane i namjestene u stilu Riva brodova. Vrhunac ovog jedinstvenog partnerstva zasigurno je veličanstveni gliser Riva Aquariva Super, koji gosti mogu doživjeti i istražiti kvarnerski arhipelag, podsjećajući na duh načina života La Dolce Vita. Ako tražite mjesto za vikend odmor, pozvani ste u Ikador.

Foto: PR