U potrazi za idejom kako provesti aktivan vikend te uz činjenicu da nas baš u ovim trenucima snijeg časti svojim prisustvom diljem Hrvatske, javili smo se Jeleni iz agencije Lynx & Fox.

Ova mala agencija iz Gorskog kotara i njezin tim dobro poznaju brdovite dijelove Hrvatske, a sada je najljepši dio godine da ih posjetite i uživate u snijegu i zimskoj idili. Jelena nam je otkrila što sve možete raditi već ovog vikenda ili iskoristiti neki od nadolazećih kasnijih datuma. Kažu i da imaju jednu novu lokaciju za planinarenje. Svi obilasci počinju u 10 sati ujutro iz Delnica.

Šetnja kroz Zaštićenu park šumu Japlenški vrh i čudesnu dolinu leptira
Dostupni datumi u siječnju 2023. – 21. subota i 22. nedjelja, 28. subota i 29. nedjelja

“Po dolasku na ovo druženje vas čekamo uz piće dobrodošlice – lokalne likere od bilja i šumskog voća, tu je i topao domaći čaj i mirišljavi kolačići. Vodimo vas u osvježavajuću šetnju (ravno, 3km) čuvenom i zaštićenom Park šumom Japlenški vrh u Delnicama na čijim obroncima se smjestio prekrasan vidikovac i jedina skijaška skakaonica u Hrvatskoj, a posjetit ćemo i jelene lopatare pa ponesite mrkvice ili koju jabučicu. Potom se autima kratko selimo u Čudesnu dolinu leptira gdje ćemo prošetati bajkovitim stazama uz čiste vode rijeke Kupe i Kupice, iskusiti avanturistički prijelaz preko visećeg mosta, posjetiti Vilinski Gaj gdje su se prema legendi okupljale vile, istražit ćemo pitoreskno mjestašce Brod na Kupi i Poučnu stazu medvjeda. Zavirit ćemo u “Divljinu s pogledom na more” Stalni postav Prirodoslovnog muzeja Rijeka u Kaštelu Zrinskih koji će oduševiti velike i male jer se iz podzemlja – špilje, preko rijeke i šume kroz tri kata penjete ravno na planinu i nebo. Tijekom dana ispričat ćemo vam sve o zanimljivostima najvišeg Grada u Hrvatskoj i provesti vas po njegovom centru ako vas i to bude interesiralo! Stazne su lagane i obilasci su pogodni za aktivnu djecu 4/5+ koja mogu hodati u tempu odraslih. Dužina rute sveukupno je 5 km, a ukupno trajanje druženja 4 sata. Psi su također dobrodošli”

Planinarenje po snijegu (Iz Delnica na Petehovac)
Dostupni datumi u siječnju 2023. – 21. subota i 22. nedjelja, 28. subota i 29. nedjelja

“Po dolasku na ovo druženje vas čekamo uz piće dobrodošlice – lokalne likere od bilja i šumskog voća, tu je i topao domaći čaj i mirišljavi kolačići. Vodimo vas raznolikim šumskim putevima uzbrdo “tamo kod starog Petehovca” na čak 1000 metara iznad mora s kojeg pogled puca sve do Triglava i Alpi. Odmoriti možemo u Planinarskom domu na Petehovcu. Tijekom dana ispričat ćemo vam sve o zanimljivostima najvišeg Grada u Hrvatskoj i u povratku proći kroz njegov centar. Dužina rute je ukupno 8 kilometara s 300 metara visinskog uspona, a ukupno trajanje druženja je 5 sati. Ova ruta je pogodna samo za osobe koje su u srednjoj do dobroj formi, navikle na hodanje uzbrdo, spremne za dužu dionicu hodanja po snijegu i obitelji sa starijom aktivnom djecom koja se u potpunosti kreću u tempu odraslih.”

 

Za više informacija javite im se ovdje.

Foto: Unsplash, Lynx and Fox