Kako se već otkrilo u gradskim kuloarima, već neko vrijeme zatvoreno izletište Kraljičin zdenac uskoro će ponovno uveseljavati planinare i posjetitelje. Otvorenje se očekuje tijekom lipnja.

Jezerce Kraljičin zdenac i istoimeno izletište odmah pored njega, zbog dobro uređene planinarske staze i blizine grada, jedno su od najposjećenijih lokacija na Medvednici. Do njih potok Kraljevec vodi iz Šestina i jedna je od najlakših planinarskih staza. Još krajem 19. stoljeća dao ju je izgraditi grof Miroslav Kulmer za šetnje svoje supruge Elvire, pa je tada staza nosila njezino ime. U novije vrijeme ipak se uvriježio naziv staze prema grofovu imenu – Staza Miroslavec. Uz put su postavljene poučne ploče koje prikazuju geološku građu i prošlost Medvednice.

U šumi oko Kraljičinog zdenca ima puno uređenih odmorišta s drvenim stolovima, a jedan od glavnih aduta ovog mjesta je izvor pitke vode potoka Kraljevca. Dobra vijest je kako će se uskoro ponovno otvoriti vrata Kraljičinog zdenca koja su već neko vrijeme zatvorena. Projekt preuređenja i obnove je preuzeo ugostitelj Teo Karanušić i jedva čekamo vidjeti što je napravio. Osim preuređenja prostora i okoliša, restoran će ponovno nuditi pravu ukusnu domaću hranu. Radovi su u tijeku, a sve informacije možete pratiti odsad i na FB i IG profilu.