Stigli smo do još jedne sezone vjenčanja. Pozivnice za svadbena slavlja sve češće će pristizati, a brojni mladenci već su u velikim pripremama. Između ostalog, na popisu su odabir lokacije, odjeće, buketa, glazbe, hrane, make-upa, frizure. Upravo je ova posljednja stavka često važna mladenkama koje, kako bi posebno zablistale na ovaj važan dan, biraju romantične ukrase za kosu. Istražili smo gdje se mogu pronaći

Prikladan svadbeni ukras za kosu uglavnom se bira s obzirom na stil koji dominira u ostatku elemenata vjenčanja. Oni tako mogu primjerice naginjati boho, minimalističkom, edgy ili klasičnom stilu, a ponuda na tržištu sve je veća. U najpopularnije ukrase za kosu ubrajaju se ukosnice, češljići, vjenčići, rajfovi, tijare, kopče, veo ili ponovno popularne svilene marame koje su u ovoj verziji zavezane oko repa ili punđe ili pak upletene u kosu. Proučili smo ponudu domaćih imena specijaliziranih za svadbene ukrase za kosu, ali i omiljene high-street adrese koje uvijek donose svoje trendi i prigodne opcije.

Perlet

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PERLET (@perlet_official)

Domaći brend luksuznih dodataka za kosu Grete Miloš već neko vrijeme oduševljava mladenke koje odabiru njene komade za ovaj veliki dan. Ukrasi su ručno vezeni žicom te imaju ušivene detalje i dodatke poput Swarovski kristala, riječnih bisera i cvjetnih komponenata. Oni su nježnih tonova i boja, baš kao što zamišljamo idealne vjenčane ukrase, a pristaju baš – svima. Perlet iza sebe ima već nekoliko kolekcija vjenčanih ukrasa za kosu pa u velikoj ponudi neće biti teško pronaći barem jedan ukras iz snova.

 

Irena Vučinić Jewelry

Irena Vučinić Ševarika još je jedno dobro poznato ime na domaćoj sceni čije kreativne radove obožavamo. Ženstvenost, glamur i romantika možda najbolje opisuju ove unikatne kolekcije nakita koji ostavlja sasvim poseban dojam. Elegantni komadi izrađuju se od sofisticiranih materijala poput svile, čipke, kristala, porculana i perlica, što će zasigurno odgovarati svim mladenkama koje traže svoj savršen statement piece za veliki dan.

 

High-street ponuda

Kada je budžet ponešto manji ili jednostavno želite posegnuti za modelima s dobro poznatih adresa, high-street brendovi donose odličnu ponudu kada su u pitanju i vjenčani ukrasi za kosu. Gotovo se uvijek u njihovom asortimanu može pronaći svjetlucava ukosnica ili kopča za kosu, a sve češće možemo vidjeti i lijepe marame ili rajfove. Evo trenutno dostupnih favorita!

Aldo, 209 kn, Zalando
Bershka, 69 kn
Pull&Bear, 69 kn
Pieces, 95 kn, Zalando
Stradivarius, 49 kn
Zara, 75 kn
Mango, 99 kn
H&M, 10 eur
Liars and Lover, 185 kn, Zalando

 

Foto: Unsplash/ Perlet/ Irena Vučinić Jewelry/ Bershka/ H&M/ Zara/ Stradivarius/ Pull&Bear/ Zalando