Ljetna vjenčanja imaju niz prednosti, ali velika vlaga, znoj i vrućina nisu među njima. Zato donosimo savjete za ljetne mladenke kako i u takvim okolnostima izgledati savršeno.

Neke od prednosti ljetnog vjenčanja su zabava, svijetle boje u dekoru i zadivljujući cvjetni aranžmani. Ali zašto tu stati? Kad razmišljate o izgledu za ljetno vjenčanje, koristite duh ljetne sezone: žarkocrvene, nježno ružičaste i prigušeno ljubičaste boje. Zaigrajte svoje oči svjetlucavim odsjajem i nanesite bronzer za jedinstven ljetni sjaj. Dakle – budite savršena ljetna mladenka. Šminka za ljetno vjenčanje ne mora biti dosadna, ali potrebno je pažljivo isplanirati kako se šminka ne bi otopila na suncu.

Dogovorite probu frizure i šminke

Kad planirate frizuru i šminku, zatražite i probu. Tako ćete biti sigurni da ste “na istoj strani” s vizažistom i frizerom te ćete se spasiti od neugodnih iznenađenja u posljednji tren.

Uskladite ten

Ako je vjenčanje usred ljeta, pobrinite se za to da vam ten bude ujednačen. Hoćete li to postići sunčanjem, korištenjem solarija ili samotamnjenjem, odluka je na vama.

Koristite primer za matiranje

Kako biste se borili protiv sjaja, znoja i topline, svakako koristite matirajući primer nakon hidratantne kreme za lice i prije pudera. Matirajući primer djeluje kao barijera između vaše kože i pudera te sprječava znoj i ulja da probiju tu barijeru.

Držite se klasike

Želite li biti sigurni da će vaš izgled biti potpun, držite se bezvremenskih stilova kako u kroju vjenčanice tako i u modelu cipela, ali i kad su u pitanju šminka i frizura. Držite se klasike: nježni smokey eye, lagan i svjež prirodan izgled ili čak tradicionalne crvene usne. Nećete požaliti kad na 20. godišnjicu braka pogledate fotografije s dana vjenčanja.

Ne pretjerujte

Ako ste navikli na minimalnu šminku, nemojte nositi jake boje na dan vjenčanja. Na dan vjenčanja želite izgledati kao najbolja verzija sebe, a prije svega želite se osjećati ugodno u vlastitoj koži. Razgovarajte sa svojim vizažistom o razini šminke koju želite nositi.

Trepavice su obavezne

Čak i ako se ne šminkate svaki dan, dodavanje umjetnih trepavica ključno je za savršen ljetni izgled mladenke. Ne moraju biti preduge niti smetati, ali su neophodne ako na slikama želite izgledati razbuđeno i odmorno.

Bez kreme za sunčanje

Da, SPF je neophodan svaki dan, osim – na dan vjenčanja! Cinkov oksid i titanijev dioksid dvije su kemikalije prisutne u nekim kremama za sunčanje koje mogu izazvati efekt bljeskanja na fotografijama.

Ne zaboravite vrat

Vaše lice i vrat često su dvije različite nijanse, pogotovo ljeti kad vam je više stalo do zaštite od sunca na licu negoli na tijelu. Provucite podlogu niz vrat kako biste osigurali ujednačeni ton šminke.

Pojačajte svoj sjaj bronzerom

Svatko izgleda bolje s malo bronzera, pogotovo ljeti. Za prirodan izgled, nanesite bronzer na visoke točke lica gdje sunce inače pada: jagodice, bradu, nos i preko čela.

Koristite vodootporne proizvode

Koristite vodootporne, dugotrajne proizvode kako biste bili sigurni da će vaša lijepa šminka biti postojana.

Hidrirajte se

Jedan od najvažnijih i zanemarenih savjeta za ljepotu? Pijte puno vode. Vaša koža sastoji se od 70 do 75 posto vode, a ako niste dovoljno hidrirani, nije ni vaša koža.

Koristite sprej za fiksiranje

Ovo je posebno bitno za veliki dan! Provjerite je li vaša šminka fiksirana kako bi ostala na mjestu tijekom proslave.

Pripremite se za popravak

Uz ljetno vjenčanje, budite spremni na vrućinu i znajte da ćete morati popraviti svoju šminku. Šminka nije zamišljena da traje vječno pa čak i najbolji vizažisti mogu samo malo odgoditi neizbježno. Dok razgovarate, ljubite se ili jedete, vaš ruž će nestati. Odaberite dugotrajni ruž za usne ili ga držite blizu kako biste ga mogli ponovno nanijeti prema potrebi. Vaša će šminka s vremenom početi polako blijedjeti, tako da to morate prihvatiti ili biti spremni popraviti je nakon ceremonije i tijekom prijama.

Imajte pri ruci komplet za popravak

Neka član obitelji ili djeveruša ponese sljedeće proizvode u slučaju da trebate popraviti svoju šminku: puder za učvršćivanje, ruž za usne, maramice, iglu. Nikad ne znate hoće li vam trebati!

Čišćenje prije nanošenja pudera

Prvo uklonite ulje s površine kože prije nego što počnete nanositi podlogu.

Foto: Unsplash