Maison Charlot jedna je od zadnjih adresa u koju smo se zaljubili. Adresa na kojoj smo pronašli umjetničke printove i postere u modernističkom i suvremenom stilu, a koje kreiraju in-house akademski umjetnici

“Maison Charlot pokrenuo je moj jako dobar prijatelj Bruno Bijaksic. Proteklih nekoliko godina živio je u Kopenhagenu, gdje je radio kao dizajner za kompaniju koja se bavi prodajom art postera. Radovi su se pokazali kao veliki uspjeh za firmu, ali i za samog Brunu. Nakon što se preselio u Pariz, odlučio je pokrenuti Maison Charlot”, kaže mi Marijana Cigić, koju sam uhvatila za par brzopoteznih pitanja o ovoj dizajnerskoj adresi. Njezino ime vam je vjerojatno poznato, s obzirom na to da stoji iza Ten:Ten brenda koji sve više osvaja modne zaljubljenike. “Tada me pitao jesam li zainteresirana da se pridružim, što sam oduševljeno prihvatila!”

Kaže mi kako je od inicijalnog lansiranja do danas prošlo svega pola godina, a ne računajući vanjske suradnike, trenutačno ih je troje u timu: Bruno, Thomas i Marijana. U sam proces dizajna uključeni su svi troje, a print lansiraju tek kada je svatko od njih zadovoljan s finalnim rezultatom.

Go Around, od 55 eura
Order in Disorder, od 55 eura

Zbog stalnog feedbacka i izmjena, jedan print ima čak do nekoliko desetaka verzija, dok ga nekako ne uspiju svesti na jedan. Kako bi podržali kraći opskrbni lanac, postere kreiraju u suradnji s lokalnim pariškim artizanima, koji rade po najvišim standardima.

Wandering Star, od 55 eura
Bliss, od 55 eura

“Za printeve je Bruno odabrao najbolje materijale na tržištu. Tako da se posteri printaju i šalju iz Pariza, a pošiljci je potrebno tjedan dana da stigne do Hrvatske. Papir je stopostotni pamuk, boje su na bazi pigmenta, a pakiranje je od recikliranog kartona.” A za kraj smo ostavili najljepši dio – uz svaki prodani print, zasađeno je drvo u ruralnim područjima. Radove istražite ovdje.