Baš tako, proizvodi od keramike zagrebačke umjetnice Nataše Ninić pronalaze savršeno mjesto na policama kao komadić umjetnosti, ali i na stolovima kao savršena jutarnja šalica za kavu.

Zbirke keramike s njezinim potpisom prepoznatljive su po bujnim i senzacionalnim oblicima, a specijalizirala se za ručno rađene predmete od gline.

Nataša redovito istražuje različite materijale poput kombinacije drva, stakla, kamena i gline, a svi zajedno isprepliću se u savršenoj sinergiji umjetnosti i funkcionalnosti. Crpeći inspiraciju iz svijeta prirode, svojih putovanja i kulturne raznolikosti, Nataša se s pažnjom odnosi prema svakodnevnim predmetima i vjeruje da ih treba njegovati. Radovi su joj izlagani na samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Izlažući na međunarodnoj sceni, Natašin radovi prikazani su u Argentini (Buenos Aires), Italiji (Milano), Poljskoj (Olsztyn), Sloveniji (Piran), Švicarskoj (Basel) i diljem Hrvatske (Zagreb, Dubrovnik, Osijek, Šibenik, Trogir, Lovran , Varaždin, Zadar…).

Vrijeme koronakrize iskoristila je za izradu web shopa što nas iznimno veseli jer se njezini proizvodi sada mogu lagano naručiti. Cjelokupnu kolekciju je proširila uporabnim predmetima od keramike kao što su šalice i tanjurići koji su ručno oslikani.

Neke od primjeraka možete pronaći u zagrebačkom mini-marketu Proljeće.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Proljeće (@proljece.minimarket)