Ovog ljeta zagrebački Muzej prekinutih veza poseban dio programa posvetit će biljakama. Osim toga, rado će vam pričuvati i vaše biljke dok ste na odmoru.

Ovoga ljeta zazelenit ćemo muzej i proslaviti odnos koji imamo s biljkama, kroz seriju ljetnih događanja u kojima su one glavni protagonisti. Dođite i pridružite nam se u prvom zelenom vikendu!,objavili su organizatori u sklopu eventa Zelene priče u Muzeju prekinutih veza koji će se održati od 24. do 26. srpnja 2020. Centralno događanje bit će otvorenje pop-up zelene izložbe u Muzeju u sklopu kojeg će biti izložene biljke na privremenom čuvanju.

Po prvi puta Brokenships-biljkoljupci brinu o vašim biljkama dok uživate u odmoru izvan grada. Jedini je uvjet da uz biljku donesete i njezinu priču. Priče i biljke bit će izložene unutar stalnog postava muzeja, a od 18:00 sati posjetiteljima će se omogućiti popust od 50% na ulaznicu za stalni postav Muzeja prekinutih veza i zelene pop-up izložbe. Kupnjom ulaznice sudjelujete u Zelenoj tomboli s interesantnim prigodnim nagradama.

U sklopu spomenutog vikenda možete posjetiti i prezentaciju Nenada Bižića: “Tillandsije – zračne biljke”, razmjenu biljaka i sjemena te koncert Ivana Judaša na handpanu.

Više o eventu u kojem glavnu ulogu igraju biljke saznajte ovdje.

 

 

Foto: Unsplash