Poznati zagrebački klub s 30 godina dugom tradicijom preživio je i najteži izazov dosad – pandemiju zbog kojeg su mnogi željni dobre zabave ostali bez kvalitetnih i cjelonoćnih klupskih provoda.

No, od ovog proljeća glazba se vraća na Jarun, a Aquarius će nas kroz svoj novi klupski program podsjetiti zašto je ovo mjesto oblikovalo mnoge generacije. Za sada je najavljen novi koncertni program Aqualive, a prva koncertna večer (petak, 6. svibnja) rezervirana je za ljubitelje hip-hopa.

Brojne mlade nade hip-hopa i hrvatske glazbe općenito, svoje su prve koncertne korake napravili na pozornici Aquariusa. Publici su se tako predstavljali Tram 11, Elemental, Bolesna Braća i mnogi drugi. Nisu izostala niti svjetska imena pa su tako u Aquariusu gostovali Busta Rhymes, Masta Ace, Naughty By Nature, De La Soul… Hip-hop koncerti nastajali su u suradnji s brendom Blackout, a uspješna suradnja Blackouta i Aquariusa nastavlja se upravo na prvom Aqualive koncertu!

U petak, 6. svibnja tako na pozornicu Aquariusa stiže uzbudljiva šibenska hardcore rap grupa Hram koja je publiku potpuno osvojila svojim albumom „Bijes“. Zagrebačka pak publika od žestokih Šibenčana može očekivati pravi koncertni spektakl. To su potvrdili i članovi sastava Hram: Naš album ‘Bijes’ je album pun nakupljene negativne energije koja je utabana u masne beatove i liriku koja je pretvorena u nešto pozitivno. Publika u Aquariusu može očekivati jedan energični nastup. Njihov je posao samo da bengaju.

Osim grupe Hram, večer će upotpuniti i Noti Limun te rap grupa ONI. Noti Limun je poznato lice Rap Skillz betlova, a dosad je publici predstavio hvaljeni debitantski album „Gan Barsi“ na kojem su surađivala brojna glazbena imena, kao i legendarni Koolade. Album je dobio brojne pohvale domaće hip-hop zajednice, a prema glasinama će dobiti svoj nastavak već ove godine.

ONI su rap grupa koju čini nekoliko MC-a: Jantar, Kali i Scriptor, producent KolAK47 i DJ Noki Nole. Grupa je zajednički krenula nastupati još 2011. godine, a sve do danas oduševljavaju publiku uživo.  Svoj zvuk baziraju na utjecajima klasičnog hip-hopa od devedesetih naovamo, a u pjesmama dominiraju semplovi muzike iz filmova.

klub aquarius

Za afterparty poslije koncerta zaduženi su DJ Re:tro flava i Phat Phillie, koji je u ime Blackouta i sam komentirao događaj: “Startao sam u Aquariusu još 94’ godine i imao priliku provesti najljepše dane tamo. Jako smo uzbuđeni oko nastupa i vjerujemo da će dolazak biti sjajan jer dugo nismo imali ovako dobar lineup. Publika može očekivati odlične hip hop nastupe i vrhunsku atmosferu!”

Ulaznice za koncert (petak, 6. svibnja) mogu se nabaviti u pretprodaji po cijeni od 50 kuna putem sustava Entrio, dok će na sam dan koncerta cijena ulaznica iznositi 80 kuna.